Diari La Veu del País Valencià
Benlloch reunirà a 12 cellers en la Mostra Belloquina
Benlloch reunirà a 12 cellers de la província en la Mostra Belloquina de Vins i productes de la Terra

La cita tindrà lloc entre l’11 i el 13 d’abril i també serà un important aparador cultural en el que hi haurà un concert de música, un obra de teatre, danses tradicionals i exposicions

Benlloch donarà a conèixer una ampli ventall de productes tradicionals i artesanals de la localitat i de la comarca en el marc de la XIII edició de la Mostra Belloquina de Vins i Productes de la Terra que se celebrarà durant els dies 11, 12 i 13 d’abril i que tindrà en la Fira del Vi una de les activitats principals d’esta cita.

La consolidació d’este aparador de vins de la província ha atret a 12 dels cellers més importants de Castelló que participaran en la Mostra i aproparan als visitants els diferents vins que elaboren en els tastos previstos per a eixe cap de setmana. Esta iniciativa, pionera a la província, és un exemple de les accions que està realitzant l’Ajuntament “per a recuperar el nom vinícola de Benlloch”, segons explica l’alcalde, Ángel Ribés, “i convertir el sector vitivinícola en el motor de l’economia local”.

L’esforç està donant els seus fruits, i avui dia Benlloch representa quasi el 30% de la producció de raïm de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Vins de la Terra de Castelló, que arriba a 800.000 quilos anuals. En l’últim lustre el municipi de la Plana Alta ha passat de no tenir cap celler a implantar dos: El Castell de la Duquessa, que ha recuperat les antigues instal•lacions que havien sigut ocupades amb anterioritat per Bocoi; i Mas de Rander, el celler més gran de la província de Castelló quant a producció de raïm.

L’organització espera rebre enguany a més de 5.000 visitants durant els tres dies que durarà la Mostra i que compta amb un programa ple d’activitats que inclou també la mostra de productes de la comarca on els assistents podràn adquirir des de productes de rebosteria i alimentació, com la coca roja o el torró, fins a ceràmica, artesania tradicional, bisuteria o roba en les parades situades en el casc urbà. Altres atractius dels que podrán disfrutar els assistents a la Mostra seran el mercat ecològic i el mercat d’intercanvi que suposen una aposta per impulsar alternatives a l’economia tradicional.

A més, Benlloch serà durant eixe cap de setmana un aparador cultural ja que s’han programat un bon grapat de actes culturals com són dos exposicions permanents, una d’arquitectura tradicional de Benlloch i un altra d’aus de corral; una marxa a cavall pel terme, una exhibició de tir i arrossegament; danses tradicionals a càrrec del grup Rabalaire de Benlloch i la rondalla de Figueroles; un concert de la banda Amor a l’Art; una degustació gastronòmica; una demostració d’oficis tradicionals; una exhibició de falconeria; i una representació de teatre familiar, a banda de la cerimonia de lliurament del premi ‘Vi és Cultura’ al grup Al Tall.

La Mostra Belloquina pretén ser una trobada de propostes de futur per a l’economia dels pobles rurals basada en els principis de solidaritat, medi ambient, intercanvi i accessibilitat.

comunicames

Comparteix

Icona de pantalla completa