El pròxim dimecres 9 d’abril del 2014, el Bloc d’estudiants Agermanats ha organitzat unes interessants xarrades d’història de l’art a la Facultat de Geografia i Història, concretament al saló de Postgrau de l’edifici departamental on estan els departaments d’història de l’art i de Prehistòria i arqueologia. Aquestes seran dues xarrades una primerament a les 17:00 h de “Patrimoni industrial valencià” a càrrec d’Adrià Besó Ros, professor ajudant de doctor del departament d’Història de l’art a la Universitat de València. I altra a les 18:30 h de “La socialització de l’art” a càrrec d’Àngela Montesinos de la Unitat de suport al vicerectorat de participació i projecció territorial de la Universitat de València, i organitzadora de Ciutat Vella oberta.
Aquestes xarrades estan obertes a totes i a tots l’estudiantat, però tanmateix a tot el públic. I cal dir que al organitzar-se des de un col·lectiu estudiantil universitari valencià com és el BEA, que creu en l’associacionisme com a dinàmica de crear avantguardes de canvi a la societat, volem dir que les associacions en defensa del patrimoni són molt necessàries i hi fan una tasca que moltes vegades les institucions no hi fan.

L’objectiu d’aquestes és fer consciència del patrimoni històric artístic que hi tenim a lo cap i casal que moltes vegades està en perill, o que no se li ha fet una posada en valor digna cara la societat cívica valenciana. A més a més, la llei de patrimoni tant al País Valencià com a l’estat espanyol, és prou criticable, tanmateix els poders executius actuals no es preocupen massa pel patrimoni. Per tant hi convidem a vindre a aquestes xarrades, on es tractaran i es debatran espais, construccions de la nostra València, com per exemple l’alqueria de Benicalap, l’edifici de Bombas Gens, els graffitis del Carmen, i demés. La importància de conèixer el nostre patrimoni ocult, ja no de València sinó de tots els llocs, és molt important ja que el diàleg entre la societat i la cultura material que hi considerem art és constant i es viu dia a dia.

Comparteix

Icona de pantalla completa