Jornades Republicanes a la Safor

11 abril 2014 01:00h
Des fa uns anys a Gandia un grup de persones unides pels valors republicans i partidaris d'un règim republicà ens reuníem al voltant d'un dinar el dia 14 d'abril per celebrar la commemoració de l'instauració de la Segona República. L'any  passat varem pensar que hi teníem que trobar-nos més sovint i que el millor seria que férem una Associació per poder articular legalment les activitats.
 
Les primeres activitats com Associació que està en procés de legalització ja que tenim la documentació presentada a la Generalitat,  són aquestes jornades. A partir d'ara anirem fent més coses que ja tenim projectades.
 
L'associació té un caràcter cultural i per suposat polític perquè tot el que fem les persones es política, però es apartidista. En ella hi ha  gent de quasi tots el partits, i esta oberta a tots el partits. però les persones estem a nivell individual sense representar el partit o la organització en la que puguem militar.
 
Els objectius de l'Associació són entre altres  el enaltir els valors republicans. Per nosaltres és molt important donar a conèixer a la societat els valors republicans, els valors de laïcisme, una educació per a la llibertat, per a la igualtat, realitzar un increment d'escoles i no de barracons, una nova concepció de la dona, una democràcia real i participativa, tornar als valors del treball, solidaritat, justícia social, separació dels poders, etc...
 

Estem en un moment crucial, hi ha que acabar amb el  sistema bipartidiste que va propiciar la Transició, hem de lluitar contra la corrupció tan estesa entre la casta política que ens governa, hem de denunciar  una Constitució en la què imposaren la figura  del Rei, hem de recordar que l'ultima vegada que va poder votar el poble entre monarquia o república, va elegir la República. Volem donar a conèixer  que la República va representar un gran avenç en l'Estat Espanyol, per aquesta raó es varen  aixecar contra ella els militars, l'església, l'oligarquia, els poders financers... i al mateix temps acabar amb les mentides i les manipulacions que han fet alguns historiadors revisionistes  sobre la República.
 
Un altre dels  objectiu es treballar per  la memòria històrica.
 
Salut i República
 
Vicent Cremades
next