Diari La Veu del País Valencià
Més de 2000 persones es manifesten a Ontinyent
Més de 2000 persones es manifesten a Ontinyent per l’escola pública

Convocats per la Plataforma PROU, reivindiquen la recuperació de les unitats suprimides per l’arranjament

La Plataforma PROU de la Vall d’Albaida, de la qual STEPV en forma part, va convocar ahir una manifestació i festa per l’ensenyament públic a Ontinyent. Més de 2000 persones van acudir a la manifestació per a reclamar la recuperació de les unitats suprimides en l’arranjament i una “escola pública, digna i en valencià”.

Recordem que a Ontinyent el CEIP Bonavista i el Martínez Valls perden una unitat d’infantil respectivament. La comunitat educativa d’aquests centres va decidir tancar-se en les seues escoles des del dilluns passat, seguint l’exemple del Ciutat de Cremona d’Alaquàs, com a acte de protesta i de pressió davant d’aquestes supressions d’unitats. A Ontinyent aquesta política de retallades està fent que es potencie l’ensenyament concertat mentre es desmantella el públic. De fet, si no es modifica l’arranjament, el curs que ve hi haurà 8 unitats d’infantil públiques i 7 concertades, mentre que actualment n’hi ha 10 de públiques.

Una representació del CEIP Ciutat de Cremona d’Alaquàs va assistir a la manifestació per tal de mostrar el seu suport a la lluita de la Plataforma PROU pel manteniment de les unitats. Recordem que el Cremona perdrà l’única unitat d’infantil que els queda (el curs passat els van suprimir dues) malgrat que tenen demanda per mantindre-la. Això comportarà el tancament del centre en els propers anys. Per això, i per continuar la reivindicació de la construcció del nou centre (ara està en barracots), els pares i mares d’aquest centre porten 40 dies tancats i estan organitzant una nova manifestació el pròxim 12 d’abril a València.
A la manifestació per l’escola pública també s’hi van sumar representants dels treballadors i treballadores de RTVV i de Mildenou, que també han patit en pròpia carn el que suposa el tancament d’un servei públic com és la televisió i la ràdio dels valencians.
Després de la manifestació va tindre lloc una festa per l’ensenyament públic en el recinte firal amb actuacions de més d’una desena d’artistes i grups com Atzukak, Andreu Valor, Francesc Anyó, Toni de l’Hostal, el Tio Fredo, Hugo Mas, Saba Nova, Zero Coma, Mai Mai, Assekes, La Marabunta, Kaoba, Juan Carlos Colomer, el Club Solitary i Tashkenti.

Comparteix

Icona de pantalla completa