Diari La Veu del País Valencià
Presentació a Xàtiva del llibre-disc Ombres de memòria incerta de Rafael Estrada.
Divendres 7 de març, a les 19,30 h, a la Casa de Cultura de Xàtiva (Sala Conferències, 2a planta) i organitzada per Compromís Xàtiva tindrà lloc la presentació d’Ombres de memòria incerta de Rafa Estrada. Aquest nou poemari editat per l’editorial Germania d’Alzira inclou, a més, el nou treball discogràfic Poesons. A l’acte hi hauran recitats i l’Andreu Valor i el mateix autor cantaran algunes peces dels seus últims treballs.

Ombres de memòria incerta consta de quatre parts que ens parlen de l’etern present ple de melangies, de la petjada emotiva que ens deixa la mort de persones estimades, de les capacitats que tenim per a destil·lar i separar el gra de la palla de l’espectre vital humà, i del nostre paper individual i/o col·lectiu en l’escenari on respirem.

Al CD Poesons canta poemes de Vicent Andrés Estellés, Marc Granell, Manel Alonso, Josep Manel Vidal i un de la seua collita Moreneta del meu cor. És un CD fet als estudis de Pau Cháfer, músic xativí i director musical del producte, i on participen els nostres cantants Pep Gimeno ‘Botifarra’, Andreu Valor, Josep Nadal, xiquets del Col·legi Claret, les professores corals Lina i Mónica del mateix centre i Àngels Vidal, solista del grup Barbaritats. El poeta Josep Manel Vidal, autor del poema La paraula esperança, recita a Metamorfosi i participarà a l’acte de divendres.

A destacar el poema Seràs el rent, de Vicent Andrés Estellés, dedicat a La crema de Xàtiva i on Rafa Estrada ha fet una versió diferent a la coneguda del M’aclame a tu,de l’Ovidi Montllor. El video que ha realitzat Maria Estrada d’aquesta cançó ha tingut quasi 4000 entrades al you tube, des del desembre passat.

Rafa Estrada és mestre de primària, i al llarg de la seua trajectòria ha publicat els següents llibres: D’un cor de pas, la veu (1997-inclou una cinta cassette-), Terra de tendresa (2001), Reminiscències d’amor i joia (2008 -inclou cd-), Petjades insomnes (2012) i aquest Ombres de memòria incerta.

A més dels anomenats abans també ha publicat els següents treballs discogràfics: Amagats racons (2006), Entre amics (2008) i Maig (2010).

Alguns dels seus llibres han estat guardonats a premis literaris.

Dels recitals realitzats podríem destacar el haver estat inclós al 1er.Cicle de Cantautors que es va fer el 1997 a Burjassot i on van actuar artistes com Lluís Llach, Lluís Miquel i Paco Muñoz, Carraixet, Labordeta, Javier Krahe, Pi de la Serra, Quintín Cabrera i José Menese. Darrerament ha actuat amb l’Andreu Valor.

Comparteix

Icona de pantalla completa