Diari La Veu del País Valencià
Concentració per l’escola pública en un acte de la Consellera
Representants del CEIP Cremona d’Alaquàs, de la Coordinadora de Professorat Interí i de STEPV s’han concentrat aquest matí davant l’hotel Astòria de València, on intervenia la Consellera d’Educació

María José Català, la Secretària d’Estat d’Educació, Monserrat Gomendio, i tota la seua comitiva han hagut d’escoltar aquest matí les reivindicacions del Cremona, de la CPI i de STEPV per l’escola pública i contra la política de retallades i privatització de l’escola pública.

Des de les 8:30h del matí i fins les 11h s’ha mantingut la concentració a la porta de l’hotel, malgrat el fort vent, mentre a dins se celebrava un acte del ‘Fórum Europa. Tribuna Mediterránea’ sobre la LOMQE.

Segons ha publicat la premsa, la Consellera ha afirmat que “el consenso no tiene que ver con actitudes como la de la entrada” i que “debemos cambiar la pancarta por el pacto”.

STEPV vol recordar-li a la Consellera que el Sindicat ha arribat a molts acords amb diversos consellers, però justament la seua etapa s’ha caracteritzat, lamentablement, per les contínues imposicions i no pel diàleg i el consens. Així i tot, el Sindicat està obert a dialogar, com sempre, sota la base de considerar l’educació pública l’eix vertebrador del sistema educatiu i de recuperar tots els drets perduts pel professorat. En eixe sentit, hem sol·licitat diverses vegades reunions amb la mateixa consellera i amb algun director general per a tractar diferents temes i encara estem esperant resposta.

A més, critiquem el doble discurs que fa servir la Consellera, ja que davant els mitjans parla de consens però la seua pràctica es caracteritza per la imposició i la manca de diàleg. De fet, no ha assitit a cap mesa sectorial, ni es reuneix amb els sindicats. Ni tan sols atén les sol·licituds de centres educatius com el Ciutat de Cremona i molts altres.

Vídeo de la concentració

En aquest vídeo, s’observa com la Consellera Català abandona l’hotel mentre les persones concentrades exigeixen el manteniment del Cremona:

>

Maria José Català i Monserrat Gomendio a l’Astòria de València

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa