Nou cicle de cinema a l'Octubre CCC de València

18 febrer 2014 01:00h
Producció valenciana
 
L'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València inicia un nou cicle de cinema sota el lema "Producció valenciana", que inclourà films dels millors directors de cinema del nostre país. El cicle està dirigit pel crític y programador Antonio Lloréns (cartellera Túria, Mostra Viva, etc.) i es posa en marxa amb pel·lícules de Lluís Rivera, Llorenç Soler, Giovanna Ribes i Valentí Figueres. Serà tots els dimecres a l'Octubre CCC, amb entrada gratuïta fins a completar l'aforament.
La primera sessió serà el dimecres 19 de febrer de 2014 amb

Autobiofilmografia, de Lluís Rivera
 
19.00h a la sala d'actes. Entrada lliure.

Projecció presentada pel director

Es tracta d'una pel·lícula molt personal, concebuda com la "narració cinematogràfica de més de quaranta anys de cinema" i que el mateix director i guionista ha definit com una "col·lecció de segells valuosos mal enganxats sobre retalls de diaris".

"Tota la meua vida professional ha transcorregut entre cambres, cabines d'edició...", ha confessat Rivera, qui ha afegit: "crec que no hi ha molts cineastes que hagen tingut l'oportunitat, els materials documentals i el temps per a manipular-los, i així poder fer un treball com aquesta Autobiofilmografia". Un treball que és una autèntica declaració d'amor a "la meua obra, a la meua vida, al meu entorn", ha recalcat. En qualsevol cas, segons el director, Autobiofilmografia no pretén ser "una biografia ni un historial laboral. Tampoc un estudi sobre la meua obra, els seus constants o el seu estil. És la narració cinematogràfica de més de quaranta anys de cinema: tasques, encàrrecs i projectes propis; imatges, fragments de les meues creacions i de la societat que m'ha tocat viure", ha conclòs.

El director i guionista Lluís Rivera va iniciar el seu camí professional a inicis dels anys 70. Prompte es va revelar com un dels més actius membres de l'anomenat cinema independent valencià. Va participar també en la fundació de l'Associació de Directors de Cinema Valencians (ADCV) i de la Federació Valenciana de l'Audiovisual (FeVA), i durant més de dues dècades va treballar com a realitzador en Canal 9-RTVV. Alguns dels seus treballs més destacats són Travelling i Personajes para una historia, seleccionats en un cicle de cinema experimental que es va exhibir al Centre Pompidou de París i en les Filmoteques de Madrid, Barcelona i Saragossa. Travelling ha estat inclòs també en 'Del éxtasis al arrebato', selecció dels treballs més rellevants del cinema espanyol d'avantguarda editada pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i projectada en espais com el Museu Reina Sofia de Madrid, el Australian Centre for the Moving Image de Melbourne o la National Gallery of Art de Washington. Altres treballs signats per Lluis Rivera són, per exemple, La vida es això que passa mentre tu estàs fent un altra cosa, Des del terrat o Una jornada més.
photo
next