Diari La Veu del País Valencià
Continua la campanya de CGT a Alacant i València contra la compra de productes de l’ONCE
Continua la campanya de CGT a Alacant i València contra la compra de productes de l’ONCE a través dels Canals Físics Complementaris dijous 6 de febrer de 2014 Darrer afegit: dijous 6 de febrer de 2014
Es tracta d’una campanya de conscienciació i denúncia pública que va donar començament el passat mes de gener i que es repetirà tots els dies 11 de mes. Així, dimarts que ve 11 de febrer, la CGT repartirà octavetes de 10h a 12h en la zona del Mercat central d’Alacant i de 9h30 a 11h30 en els voltants de l’Estació del Nord de València

La direcció de l’ONCE va engegar fa dos anys els CFC (Canals Físics Complementaris), uns 12.000 nous punts d’adquisició en estancs, gasolineres, quioscs, etc. que minven significativament les vendes dels venedors de la Fundació. Un doble problema per a la plantilla, ja que a l’ONCE no li tremola el pols per a sancionar als i les treballadores “per baixa rendibilitat”, mesura que forma part de la seua política laboral.
La campanya iniciada per la Confederació General del Treball (sindicat al que es va afiliar en bloc el 70% de la representació de CCOO a el País Valencià, a finals de l’any passat, després de la signatura d’un pèssim conveni), es va iniciar en el mes de gener. No obstant açò, malgrat les demandes del sindicat, la direcció de l’ONCE únicament ha reaccionat sol·licitant a la CGT que no isca al carrer per a fer pública la denúncia de la situació.

Jordi Carbonell i Maruja Moyano, Secretari i Secretària General de la Confederació General del Treball en l’ONCE a València i Alacant, respectivament, criden a solidaritzar-se amb la campanya instant a que “se seguisca comprant productes ONCE, però a través dels venedors i venedores tradicionals i no en els CFC, és a dir, estancs, gasolineres, quioscs de premsa, Opencor, etc. A través dels CFC s’està contribuint és que se sancione a venedors i venedores per baixa rendibilitat”.

Fins que no hi haja un canvi de l’actitud de l’empresa, la campanya es repetirà els dies 11 de mes, per a visibilitzar aquest problema. El repartiment d’octavetes, en el que participaran tant empleades i empleats de l’ONCE com a companys d’altres sectors membres de CGT, es repetirà per tant a Alacant el dimarts 11 de 10h a 12h en la zona del Mercat Central i a València de 9h30 a 11h30 hores en la zona de l’Estació del Nord.

Gabinet de Premsa CGT-PV

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa