Diari La Veu del País Valencià
Nou cicle de cinema a l’Octubre CCC de València
Barcelona Escenari 2013

El proper dimecres dia 16 d’octubre s’inicia a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València el segon cicle de cinema “Barcelona Escenari”, que consistirà en la projecció de deu films rodats a la ciutat de Barcelona. Dirigit per Antonio Lloréns (cartellera Túria) el cicle se celebrarà setmanalment, tots els dimecres a les 19.00h, des del 16 d’octubre fins el 18 de desembre. L’entrada és gratuïta i totes les sessions comptaran amb la presència del director, del productor o d’algun actor del film projectat. El cicle està patrocinat per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

La primera pel·lícula que es visionarà aquest dimecres 16 d’octubre és Sinatra, de Francesc Betriu, estrenada l’any 1988 i que aquell any va obtenir el Premi Nacional de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya al millor llargmetratge. Interpretada per Alfrendo Landa, Maribel Verdú i Ana Obregón entre altres, està basada en la novel·la homònima de Raúl Núñez, escriptor argentí molt relacionat amb la ciutat de València, on va viure durant anys fins la seua mort el 1996.

La projecció comptarà amb la presència de Francesc Betriu (autor també de films com La plaça del Diamant o Mònica del Raval, que ja vam poder veure en la primera edició del cicle Barcelona Escenari l’any passat).

El cicle actual seguirà amb projeccions de pel·lícules de Ramon Costafreda (Mà morta truca a la porta, el 23 d’octubre), Ventura Pons (Ocaña, retrat intermitent el 30 d’octubre), Antoni Ribas, Vicente Aranda, Francesc Bellmunt, Jordi Cadena, Whit Stillman i José Luis Guerin.

Més informació: octubre.cat

Emili Payà
Octubre CCC

octubre.cat

Comparteix

Icona de pantalla completa