Diari La Veu del País Valencià
“El col·legi de Montserrat és el que més alumnes té en barracons”
RedactaVeu / Montserrat

L’alcalde de Montserrat, Josep Mª Mas, ens fa un repàs dels aspectes més significatius d’aquesta localitat de la Ribera Alta on, a hores d’ara, es troba el col·legi amb més alumnes en barracons de tot el País Valencià. Aquest curs 2013-2014 hi ha 640 alumnes matriculats.

-Què li sembla la reforma de l’administració local de Rajoy?

Un pas enrere en l’autonomia municipal, una clara privatització dels serveis bàsics dels ciutadans utilitzant com a mitjà els govern autonòmics i les diputacions, que per cert, el que s’hauria de fer, d’una vegada per sempre, és suprimir-les (en ser institucions anacròniques) i que des de les administracions locals donem els serveis que ens demanden els ciutadans/es. Per a poder dur endavant aquesta modificació, el que sí que cal és una modificació important de la llei de grans ciutats, ací sí que es poden estalviar molts diners dels pressupostos municipals i, sobretot, el més important (que no és una reforma de l’administració local) és resoldre definitivament i de manera urgent el finançament de les administracions locals, com sempre les últimes de la cua en rebre’l, tant per part del govern central com dels governs autonòmics ,i sobretot, del nostre.

-Quin és l’endeutament del seu Ajuntament a hores d’ara?

A llarg termini aproximadament 8 milions d’euros. A curt termini 800.000 euros.

-Quants diners deu la Generalitat a Montserrat del Pla Camps?

El total del deute de la Generalitat Valenciana amb l’ajuntament de Montserrat és d’un milió d’euros.

-Quina és la relació entre el PSPV i AIGUA?

La relació és cordial, sense cap problema de governabilitat i consensuant tots els acords i treballs a les reunions setmanals que fem els dilluns, amb les diferents regidories.

-Com està el tema dels barracons del col·legi de la localitat?

Està molt malament. Cada any augmenta la matrícula, aquest curs 2013-2014, 640 alumnes matriculats, i es deterioren cada dia més els barracons. Continuem sent uns dels centres on més xiquets i xiquetes hi ha en barracons de tot el País, i segons els tècnics de la Conselleria d’Educació, un dels centres on amb més urgència cal construir el nou col·legi. Tenim demanada una entrevista amb la consellera des del mes de setembre, i encara no ens ha rebut, per saber què passarà amb la construcció del col·legi de Montserrat en els pressupostos de la Generalitat Valenciana de l’any 2014, després d’escoltar el President en Les Corts, on va anunciar la construcció de centres nous i va nomenar, entre d’altres el de Montserrat.

-Com ens vendria Montserrat? Quins són els atractius del municipi?

Històricament Montserrat té les tradicionals festes d’agost on es conjuguen les festes patronals, la setmana taurina i tot un fum d’actes que fem des de l’Ajuntament.

Molt important també és la nostra Setmana Internacional de Música de Cambra (SIMC) que es celebra des de fa 33 anys, la darrera setmana del mes de juliol. Sense oblidar-nos de la gran tradició musical, amb més de 150 anys de bandes de música i, des de fa més de 75 anys, la Societat Instructiva Unió Musical duu endavant una gestió educativa i musical de gran valor social. També les falles a Montserrat, una setmana després de les falles de València.

Els nostres indrets més importants són: les parts del terme municipal que van pels dos senders que tenim homologats per la federació de muntanyisme del País Valencià i el castell dels Alcalans, monument d’interés cultural (BIC).

Si a tot açò li afegim el nombre de cases de segona residència que històricament també han fet de Montserrat un poble estiuenc, podem concloure que, des de l’acolliment, la cultura, la música i la festa, som un poble alegre i festiu on ningú es troba foraster.

Comparteix

Icona de pantalla completa