El CIS situa el PSOE com el partit més votat pels valencians en les eleccions generals

El baròmetre posiciona el PP en segon lloc, 13 punts per darrere dels socialistes
28 febrer 2019 19:11h
L'enquesta es basa en entrevistes personals realitzades entre els dies 1 i 10 de febrer. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El PSOE seria el partit més votat pels valencians si demà se celebraren eleccions generals. Així es desprén de les dades del baròmetre de febrer del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que situa el PSOE en primer lloc amb 13 punts de diferència sobre el PP. Els socialistes rebrien el suport del 28,2% dels votants mentre que els populars aconseguirien el suport del 15%.

Per darrere estarien Compromís-Podemos –una confluència que es va produir en les últimes eleccions generals però que no es repetirà el 28 d'abril–, amb el 14,3%, i en quart lloc quedaria Ciudadanos, amb un suport del 13,6%.

L'enquesta es basa en entrevistes personals realitzades entre els dies 1 i 10 de febrer, enmig de la polèmica per la negociació del govern espanyol amb els independentistes i abans de l'anunci d'avançament electoral En tot l'Estat es van realitzat vora 3.000 entrevistes, de les quals 301 es van realitzar al País Valencià. Així mateix, un 15,9% afirma que no votaria, un 3,7% optaria pel vot en blanc i 1,7% es decanta pel PACMA.

Tenint en compte la intenció directa de vot si demà se celebraren eleccions, és a dir, eliminant el factor simpatia, el PSPV torna a estar al capdavant (24,3%), seguit per Ciudadanos (11,3%) i pel PP i Compromís-Podemos (empatats en l'11%).

Respecte a la valoració dels líders polítics, davant de la pregunta de qui preferirien que fora el president del govern espanyol en aquests moments, els valencians opten per Pedro Sánchez (24,3), Albert Rivera (15,3), Pablo Casado (11,6) i Pablo Iglesias (7,3). L'opció amb més suport, amb un 29,2, és cap d'ells.

next