L'Executiva Nacional del BLOC posa data a un Congrés Ordinari que pretén "enfortir el conjunt de Compromís"

La direcció del partit valencianista proposa el conseller Vicent Marzà com a coordinador de la ponència política i la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, com a coordinadora de la ponència d'estatuts
28 novembre 2019 20:24h
L'Executiva ha plantejat dues ponències: una d'estatuts, que s'ocupa de la part orgànica, i una política, sobre el debat ideològic. Els seus coordinadors seran Maria Josep Amigó i Vicent Marzà. Imatge d'arxiu.

VALÈNCIA. L'Executiva Nacional del BLOC ha aprovat aquesta vesprada proposar al Consell Nacional la convocatòria del huité Congrés Ordinari del partit per al juny. La proposta de la direcció inclou també el reglament precongressual, que són les normes que regiran tot el procediment fins a l'inici del Congrés, i les persones que han de redactar la ponència d'estatuts i la ponència política que es debatran en el conclave del partit valencianista.

La secretària general del BLOC i coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha destacat que el proper congrés de la formació valencianista "ha de servir per a enfortir en l'àmbit ideològic i organitzatiu el nostre partit, i per a enfortir, a la vegada, el conjunt de Compromís". "Per això, proposem dues ponències molt potents, amb persones de màxima rellevància i representativitat dins el partit, que han de fer un debat profund i rigorós sobre com tindre la millor eina política possible per a encarar els reptes de present i futur del País Valencià, i ho hem de fer des de l'obertura a més capes de la societat valenciana, des de la cohesió interna i des de la valentia política".

L'Executiva ha plantejat dues ponències: una d'estatuts, que s'ocupa de la part orgànica, i una política, sobre el debat ideològic. La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, coordinarà la ponència d'estatuts. El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, serà el coordinador de la ponència política. Durant els dies vinents es tancaran la resta de noms que conformaran la proposta de l'Executiva Nacional per a redactar ambdues ponències.

Ara, el Consell Nacional del BLOC del 14 de desembre haurà d'aprovar el reglament precongressual, ratificar les propostes de membres de ponències i escollir les persones que han de formar part de la Comissió Organitzadora del Congrés.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next