Les empreses emergents valencianes advoquen per diferenciar-se de la resta amb un model propi

Més de 200 persones han participat en una jornada a Alacant per a debatre sobre el futur de la innovació
26 març 2019 19:32h
Durant la jornada s'ha valorat el "paper dinamitzador" dels agents de l'ecosistema d'empreses emergents en el procés transformador de la indústria. / GVA

VALÈNCIA. Més de 200 empreses emergents, organitzacions empresarials, instituts tecnològics i universitats han conclòs, en una jornada en el Districte Digital valencià, que les empreses emergents troben "amb major facilitat" formes de resoldre problemes, fet pel qual al País Valencià s'ha de crear un "model propi com un tret diferencial per a afrontar el futur de la innovació i buscar així un objectiu comú".

Els participants han acudit a Districte Digital per a conéixer i debatre sobre les fórmules que faciliten la innovació oberta mitjançant la col·laboració entre indústries del teixit productiu i joves empreses innovadores, ha explicat la Generalitat en un comunicat.

En aquest context, entre les conclusions de la jornada ha destacat que ja existeixen "casos d'èxit i talent innovador", però que cal mantindre'ls i donar-los suport, i han advocat per crear un "model propi en la Comunitat per a afrontar el futur de la innovació i buscar un objectiu comú".

El director general de Societat Projectes Temàtics, Antonio Rodes, ha obert el fòrum i ha assenyalat que ha arribat el moment "en el qual ja no existeix opció de triar entre innovació o tradició, hem d'estar tots alineats per a no perdre competitivitat en una competició global".

En la mateixa línia, ha destacat la importància de Districte Digital i el seu paper en el camí cap al canvi de model econòmic, "un dels nous pilars de l'economia pel qual la Comunitat Valenciana ha apostat".

"Paper dinamitzador" de l'ecosistema d'empreses emergents

Durant la jornada s'ha valorat el "paper dinamitzador" dels agents de l'ecosistema d'empreses emergents en el procés transformador de la indústria, enaltint la necessària cooperació entre tots dos que marcarà el futur del model econòmic valencià, ha apuntat la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç de la Generalitat, Blanca Marín.

"L'evolució emprenedora de la indústria de la Comunitat Valenciana i l'ecosistema de base tecnològica potent i madur, permetran acostar-nos a un model econòmic basat en la internacionalització i la digitalització", ha sostingut Marín.

next