Una empresa valenciana crea envasos de plàstic vegetal biodegradable per a empaquetar aliments

Els recipients es descomponen al 90% en només sis mesos i es converteixen en CO₂, aigua i adob
22 setembre 2019 10:53h
Els productes que fabriquen provenen de la canya de sucre, la remolatxa o la dacsa. / ADBioplastics

VALÈNCIA. La contaminació, la sostenibilitat ambiental i el reciclatge són aspectes que cada vegada preocupen més la societat. Per això proliferen les botigues de venda d'alimentació a granel i els consumidors tendeixen a reduir la compra d'aliments envasats en plàstic. Les empreses emergents no es queden al marge d'aquestes preocupacions i moltes han dirigit els seus negocis cap a productes dirigits a protegir el medi ambient.

És el cas d'ADBioplastics, una empresa que es dedica a la fabricació de bioplàstics per a substituir els plàstics tradicionals derivats del petroli i contribuir a crear un planeta més verd. Els productes que fabriquen són d'origen vegetal, és a dir, provenen de la canya de sucre, la remolatxa o la dacsa i, a més, són biodegradables. Però el valor afegit d'aquesta empresa emergent és que els biolpàstics que utilitza són compostables.

Això significa, segons expliquen en un comunicat, que es descomponen al 90% en només sis mesos i es converteixen en CO₂, aigua i adob en condicions industrials. Aquest és precisament el requisit marcat per la Unió Europea (European Standard EN- 13432 - 2000) per a acabar amb aquesta marea de plàstic, una mesura que ajudarà al fet que els fabricants d'embalatge del sector de l'alimentació complisquen amb la reglamentació que entrarà en vigor taxativament el 2021 i el 2030, alhora que cuiden el medi ambient.

La botella dolça, un cas d'èxit

Aquesta empresa emergent aposta per la innovació. És per això que ADBioplastics ha desenvolupat la botella dolça. Es tracta d'una botella feta a partir de canya de sucre biodegradable i compostable. La presentació oficial d'aquest innovador envàs es va presentar el passat 19 de setembre a #Ftalks19, l'esdeveniment internacional de l'any sobre innovació alimentària organitzat per KM Zero i que es va celebrar a València.

next