L'empresa obligada a retirar els patinets elèctrics de València aterra ara a la Marina

Durant tres mesos, la Marina acull aquest projecte pilot amb un desplegament inicial de 50 vehicles 
15 març 2019 13:50h
Els vehicles són solament per a ús dins de la Marina i compten amb un sistema de geolocalització. / LIME

VALÈNCIA. L'empresa Lime ha posat aquest divendres a la disposició dels usuaris el seu servei de patinets elèctrics d'ús compartit en la Marina de València gràcies a un acord aconseguit amb el Consorci València 2007, organisme gestor del recinte. Aquesta mateixa empresa es va veure obligada el passat setembre a aturar el seu negoci a la ciutat de València, després que la Policia Local retirara els seus vehicles i els fera pagar una multa de més de 5.000 euros per funcionar sense autorització municipal.

El desplegament inicial serà de 50 patinets, xifra que s'augmentarà de forma progressiva a la demanda, per a oferir als visitants de la Marina "la possibilitat de gaudir d'una nova forma de mobilitat en un entorn privilegiat", informa la mercantil a través d'un comunicat.

Els vehicles són solament per a ús dins de la Marina i, gràcies a un sistema de geolocalització, Lime coneixerà la seua ubicació en temps real i procedirà a la retirada d'aquells que estiguen fora de la zona delimitada per a la seua circulació, recalquen.

Projecte pilot

Durant tres mesos, la Marina acollirà aquest projecte pilot en el marc de la seua plataforma la Marina Living Lab, un ecosistema experimental obert que permet testar, en un entorn fitat i controlat, prototips i projectes susceptibles de ser aplicats posteriorment a la ciutat.

En la Marina de València ja s'han realitzat proves d'un sistema de recàrrega de bicicletes elèctriques amb energia solar així com d'un banc solar que permet connectar-se a Internet, carregar dispositius electrònics mòbils i accedir a aplicacions d'interés per a turistes i ciutadans.

Per al director general de Lime Espanya, Álvaro Salvat, "la companyia està satisfeta de tornar a la ciutat i de poder prestar el servei en la Marina, un entorn únic que suposa un nexe entre la mar i el nucli urbà".

Esperen tornar a oferir servei a tota la ciutat

"És un privilegi que els nostres patinets permeten la mobilitat en aquesta zona de València i així contribuir a un model de ciutat més sostenible i lliure d'emissions", han indicat des de la companyia. "Esperem que en un futur pròxim puguem tornar a oferir de nou el nostre servei a tota la ciutat i convertir-nos en un complement eficient al transport municipal valencià, que evite l'emissió de fums, la congestió de trànsit i que allibere l'espai d'aparcament", han exposat en un comunicat des de l'empresa Lime.

next