Les emissions de CO2 dels cotxes matriculats el primer semestre del 2019 van augmentar un 2,6%

La patronal dels concessionaris vincula l'increment a la caiguda en les vendes de vehicles dièsel d'última generació en el mercat valencià
24 juliol 2019 18:06h
Les vendes de cotxes dièsel van caure un 35% fins al juny, i les de gasolina, un 2%. Pel que fa als vehicles elèctrics, de moment representen el 0,3% de les matriculacions al País Valencià; els híbrids, un 4,8%, i els híbrids a gas, un 0,1%. Imatge d'arxiu. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. Les emissions mitjanes de diòxid de carboni (CO2) dels cotxes nous venuts al País Valencià es van situar en 119 grams per quilòmetre recorregut en el primer semestre de l'any, cosa que suposa un creixement del 2,59% respecte a la mitjana del mateix període de l'any passat.

Les dades, facilitades per la consultora MSI per a la patronal dels concessionaris, Faconauto, posen en relleu l'empitjorament de la situació climàtica, "després d'haver experimentat augments en els dos últims exercicis".

A parer de la patronal, la clau que explica aquest increment és "la caiguda en les matriculacions dels cotxes dièsel d'última generació que emeten menys CO2 que els de gasolina i que suposen ja només el 20,42% del mercat valencià". Així, les vendes de cotxes dièsel van caure un 35% fins al juny, i les de gasolina, un 2%. Pel que fa als vehicles elèctrics, de moment representen el 0,3% de les matriculacions al País Valencià; els híbrids, un 4,8%, i els híbrids a gas, un 0,1%.

"L'arribada real al mercat dels vehicles de baixes emissions serà clau per a aconseguir reduccions significatives de CO2, però exigeix la disponibilitat de la infraestructura de recàrrega", ha assenyalat la patronal.

El president de Faconauto, Gerardo Pérez, ha indicat que "tot apunta al fet que l'arribada del vehicle elèctric s'accelerarà impulsat per les exigències mediambientals europees, però al mateix temps les tecnologies de combustió són encara el present i cal treballar amb elles per a assegurar la nostra mobilitat en aquest període de transició".

next