Emergències eleva l'alerta per pluges a nivell taronja

L'Aemet alerta que les precipitacions acumulades en 12 hores poden arribar als 100 litres per metre quadrat
19 abril 2019 11:46h
L'alerta també afecta el litoral del territori pels forts fenòmens costaners. / EFE-ARXIU

VALÈNCIA. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha elevat a taronja l'alerta al litoral nord de la demarcació d'Alacant i al sud de la de València per precipitacions de fins a 100 litres per metre quadrat en dotze hores. També l'ha elevat al litoral sud de la demarcació de Castelló i d'Alacant, i al litoral nord de la demarcació de València per fenòmens costaners.

En concret, l'alerta taronja s'activarà aquest divendres a les 20.00 hores i estarà fins dissabte al migdia, segons fonts de l'Aemet.
En el litoral nord de la demarcació d'Alacant i litoral sud de la de València s'esperen aquest divendres i dissabte precipitacions acumulades en dotze hores que podrien aconseguir els 100 litres per metre quadrat.

Així mateix, en el litoral sud de les demarcacions de Castelló i Alacant, i en el litoral nord de la de València hi haurà alerta per fenòmens costaners per vents del nord-est de força 8.

En la resta del territori continua l'alerta groga per precipitacions acumulades en dotze hores que poden aconseguir els 80 litres per metre quadrat i per vents amb ratxes de fins a 80 quilòmetres per hora.

next