Els valencians de Groc Teatre guanyen el Premi Max del Públic pel muntatge de 'Genovese'

La companyia Taules Teatre s'emporta el Premi Max Aficionat compartit amb La Garnacha Teatro
10 maig 2019 11:49h
Els Premis Max es lliuren enguany el 20 de maig a Valladolid. / GROC TEATRE

VALÈNCIA. A pocs dies perquè la Societat Generals d'Autors i Editors (SGAE) lliure els Premis Max del 2019, l'entitat ha anunciat aquest divendres, 10 de maig, que la companyia Groc Teatre s'emporta el Premi Max del Públic per la producció Genovese. A més, la companyia de Pinós Taules Teatre serà distingida amb el Premi Max Aficionat o de Caràcter Social, un guardó compartit amb la companyia riojana La Garnacha Teatro.

Escrita i dirigida per Miguel Ferrando Rocher per a la companyia teatral valenciana Groc Teatre, l'obra Genovese s'ha emporat el Premi Max del Públic en l'edició del 2019 gràcies als vots emesos a través de l'aplicació en línia facilitada per l'entitat i de la secció de votacions de la web oficial dels Premis Max. 

Aquesta és la segona vegada que els Premis Max de les Arts Escèniques atorguen aquest guardó especial que se suma als premis Max d'Honor, que enguany recau en Concha Velasco, i Max Aficionado, així com a les 19 categories a concurs. Així, amb la nova menció es busca reconéixer l'espectacle favorit d'aquesta temporada per part dels afeccionats a les arts escèniques.

Enguany, han participat en el sufragi un total de 9.443 persones enfront de les 4.926 del 2018 i es van comptabilitzar 11.782 vots, mentre que l'any passat en van ser 7.132, ha apuntat l'SGAE en un comunicat.

Els artífexs del muntatge de Genovese rebran el guardó el pròxim 20 de maig durant la gala de la XXII edició dels Premis Max de les Arts Escèniques, organitzada per la Fundació SGAE amb la col·laboració de l'Ajuntament de Valladolid i la Fundació d'Universitats i Ensenyaments Superiors de la Junta de Castella i Lleó. 

Amb Genovese, la companyia Groc Teatre es va alçar amb una candidatura en la categoria de Millor Espectacle Revelació en l'actual edició dels Premis Max, però no va aconseguir situar-se entre els finalistes. El guardó els ha arribat ara de les mans del seu públic. "Ha sigut una sorpresa increïble. Per a una companyia xicoteta com Groc Teatre, que a més fa només sis anys que està en actiu, un premi així és un regal", comenta Miguel Ferrando.

A més a més, l'SGAE va anunciar fa unes setmanes que el Premi Max Aficionat o de Caràcter Social recauria en aquesta XXII edició de manera compartida entre la companyia del Pinós (el Vinalopó Mitjà) Taules Teatre i la companyia de la Rioja La Garnacha Teatre.

next