Els restaurants de Pinedo i el Saler desmunten les terrasses per a complir amb la normativa de Costes

Els locals han de desmuntar els envelats per a poder optar a renovar la concessió dels seus bars
9 setembre 2019 14:35h
Els restaurants de Pinedo afectats són un total de sis. / EFE
Al Saler són dos els restaurants que han de desmuntar les terrasses. / EFE

VALÈNCIA. Huit restaurants de les pedanies de Pinedo i el Saler de València, que negocien amb la Demarcació de Costes la renovació de la concessió de la seua activitat, han començat aquest dilluns a desmantellar les seues terrasses per a complir la normativa i aconseguir la pròrroga.

Segons ha explicat a EFE l'advocat Javier Campomanes, que juntament amb Juan Luis Navarro representa aquests establiments, pràcticament quatre dels sis restaurants de Pinedo han desmuntat ja les terrasses, així com els dos del Saler.

Els restaurants afectats per aquesta situació són El Abi, El Veler, El Tropical, Caldeu, El Llar d'Empar i La Brisa en el passeig de Pinedo, i els de la Dehesa de Joaquín i La Dehesa de José Luis, tots dos al Saler.

Campomanes ha recordat que els restaurants desmunten les instal·lacions "per voluntat pròpia" en el marc de la renovació de la concessió, ja que aquesta no empara els espais de les terrasses i per a rebre la pròrroga han de complir la normativa.

En els pròxims dies haurien de ser sotmesos a una inspecció per part de tècnics de la Demarcació de Costes per a confirmar que tots compleixen les condicions de les concessions originals, en les quals no estava els espais exteriors de terrasses, per a poder optar a la nova concessió.

Segons Campomanes, l'objectiu de la negociació ha sigut tractar que la nova concessió empare les terrasses i ha considerat que, una vegada complit amb l'"inconvenient" de les terrasses i després d'estar constatat que compleixen els requisits mediambientals, la concessió no hauria de tardar molt.

L'advocat, que ha indicat que els restaurants que no hagen pogut desmuntar les terrasses aquest dilluns ho faran demà, ha considerat que aquest mateix mes podrien tindre la concessió. Fonts de la delegació del govern espanyol van explicar a EFE que en total es negocien deu concessions, que afecten un total d'onze restaurants.

next