Els preus pugen un 1,1% a l'octubre impulsats per l'encariment de la roba, el calçat i els aliments

El cost de la cistella de la compra es manté estable respecte al desé mes del 2018
14 novembre 2019 11:31h
Els aliments i les begudes s'han encarit un 2,2% respecte al setembre. /EFE

VALÈNCIA. Els preus van pujar un 1,1% a l'octubre respecte al mes anterior al País Valencià, un ascens que deixa la inflació interanual en el 0% i en un 0,6% des que va començar el 2019, segons l'Índex de Preus al Consum (IPC) fet públic aquest dijous.

Estadística ha atribuït el manteniment de la taxa interanual de l'IPC d'octubre a l'encariment de l'electricitat i dels aliments, la qual cosa es va veure compensada per l'abaratiment del gas, els carburants i els paquets turístics.

Al País Valencià el major increment mensual es va registrar en vestit i calçat (11,8%); seguit dels aliments i les begudes no alcohòliques (2,2%), i del grup d'habitatge, aigua, electricitat, gas i altres combustibles (1,3%). Increments menors es van registrar en mobles i articles de la llar (0,7%); ensenyament (0,4%), i begudes alcohòliques i tabac, sanitat i altres béns i serveis (0,1%).

En el costat oposat, van descendir els preus en oci i cultura (0,9%); restaurants i hotels (0,6%), i transport i comunicacions (0,3%). En termes interanuals, el major augment es registra en restaurants i hotels (2,5%), i el major descens, en habitatge, aigua, electricitat, gas i altres combustibles (4,6%).

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next