Els pares dels xiquets morts a Godella, en la infermeria de la presó amb control antisuïcidi

Ambdós compten amb vigilància addicional d'un altre pres de suport
18 març 2019 11:40h
La direcció de la presó va prendre la decisió que ingressaren directament en les dues infermeries. / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. Els pares dels dos xiquets trobats morts dijous passat a Godella (l'Horta Nord) romanen reclosos a la presó de Picassent, concretament en la infermeria de cada mòdul i sotmesos a protocol antisuïcidi, per la qual cosa tots dos compten amb vigilància addicional d'un altre pres de suport.

El titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Paterna va decretar dissabte l'ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança per al pare dels dos fills –un xiquet de tres anys i mig i un bebé de cinc mesos– i aquest diumenge va acordar la mateixa mesura per a la mare, a la qual considera autora del crim.

El jutge es va desplaçar al centre hospitalari de Llíria per a prendre declaració a la detinguda i va dictar després l'ordre d'empresonament, per la qual cosa va ser traslladada a la presó de Picassent.

Fonts pròximes a la investigació del cas han indicat a EFE que, després de complir el procediment habitual de l'ingrés a la presó –com és la presa d'empremtes, fotografies i entrevistes amb el servei mèdic–, la direcció de la presó va prendre la decisió que tant ell com ella ingressaren directament en les dues infermeries que hi ha a la presó: la dels homes i la de dones.

A més, va acordar posar en marxa el protocol antisuïcidi, la qual cosa significa que tant el pare com la mare dels menuts compten amb la vigilància d'un altre reclús considerat de confiança per a la presó i denominat "pres de suport" o "ombra".

Fonts de la investigació van assenyalar dissabte a EFE que, pel que pareix, la dona pateix desequilibri mental, que tenia al·lucinacions i que el dia de la defunció dels xiquets va tindre un brot psicòtic.

next