Els millors olis d'oliva verge extra se citen a Dénia

La gala de lliurament dels premis ESAO Awards reuneix productors, cooperatives i distribuïdors dels més reconeguts AOVEs
28 maig 2019 19:07h /

DÉNIA. L'Escola Superior de l'Oli d'Oliva va celebrar, el passat 24 de maig, la Cerimònia de Lliurament dels ESAO Awards, els Premis Internacionals a la qualitat dels oli d'oliva verges extra. L'acte va tindre lloc a Dénia, localitat reconeguda per la UNESCO com la Ciutat Creativa de la Gastronomia

Presidents, gerents i responsables de cooperatives i empreses privades del sector de l'oli d'oliva verge extra (AOVE, per les seues sigles en castellà) procedents de diversos punts del territori espanyol com Jaén, Còrdova, Sevilla, Alacant, València, Castelló, Castelló, la Rioja, Tarragona, Saragossa o Mallorca, així com de Portugal, es van donar cita en el Centre de Desenvolupament Turístic (CdT) Marina Alta de Dénia. El motiu: recollir els guardons atorgats en les diferents categories dels ESAO Awards.

"A través d'aquest tipus d'actuacions perseguim posar en valor un producte, el AOVE, que és sinònim de salut, així com de gastronomia, paisatge, cultura i economia mediterrània", apunten des d'ESAO, entitat organitzadora de l'esdeveniment.

La Cerimònia va comptar amb la participació de diverses personalitats, que van ser les encarregades de realitzar el lliurament dels guardons en les diverses categories. Com a representants de l'àmbit de les institucions públiques van participar el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, el secretari general de Casa Mediterrani, Vicent Grimalt, i l'alcalde i regidor de Turisme de Dénia, Cristina Morera.

Per part d'ESAO, en l'acte van participar la seua directora executiva, Marta González, que es va encarregar de fer el lliurament de diversos guardons i la directora tècnica, Susana Romera, que es va encarregar d'atorgar el Premi Especial a la Innovació a Castillo de Canena pels seus olis Arbequina&Harissa i Arbequina&Plàncton.

A més, altres experts i empresaris van participar en el lliurament de guardons: Pep Romany, xef especialitzat en verge extra i gastronomia; Gonzalo Pin Arbredes, metge i gran coneixedor de l'oli d'oliva verge extra; Antonio Cidoncha, gerent del Grupo Cidoncha; Ángel Borrell Devesa, president i fundador de ABORRELL, empresa de maquinària oleícola; i Ángel Borrel García, gerent d'ABORRELL.

La Cerimònia va incloure, a més de l'acte en si de lliurament de guardons, dues conferències entorn de l'oli d'oliva verge extra. La primera, impartida per Gonzalo Pin Arbredes va versar sobre l'oli d'oliva verge extra i la salut. "Invertir en AOVE és qüestió de salut pública", va assegurar, al mateix temps que explicava les propietats beneficioses d'aquest producte com a antioxidant i preventiu de multitud de malalties. La segona conferència va ser impartida per Susana Romera, directora tècnica d'ESAO, i es va centrar en la professionalització del sector oleícola, basada en l'experiència de l'Escola en aquest àmbit a escala nacional i internacional.

Per a finalitzar, l'acte va comptar amb un vi d'honor acompanyat de coques típiques de Dénia, una barra de diferents olis, on es van poder catar els olis guanyadors i finalistes i un menjar en el restaurant Pont Sec, en el qual els diversos plats que van degustar els assistents van estar assemblats amb diferents varietats de AOVEs de qualitat.

next