Els cubans Orishas i Femi Kuti, plats forts de l'Iboga

Tavernes de la Valldigna acull la setena edició del certamen, que tindrà lloc del 24 al 28 de juliol
11 abril 2019 11:08h
El festival afegiex un nou escenari dedicat al dub, exclusivament. / IBOGA

VALÈNCIA. L'Iboga Summer Festival (ISF), la trobada musical que per quart any consecutiu es desenvoluparà a la platja de Tavernes de la Valldigna (la Safor), opta en aquesta setena edició pels cubans Orishas i Femi Kuti –considerat "l'hereu del millor saxofonista de tots els temps"– i per un tercer escenari, segons han informat responsables del certamen en un comunicat.

Així, han indicat que l'ISF, que tindrà lloc del 24 al 28 de juliol, presenta "el cartell més internacional fins a hui", amb bandes procedents "de multitud de països que sobreïxen per la seua qualitat musical".

Els cubans Orishas, que "han tornat en gran als escenaris amb un bany de multituds rècord en el seu concert de Santa Cruz de Tenerife davant 400.000 assistents", serà "un dels plats forts del festival", igual que l'actuació de Femi Kuti, han indicat les mateixes fonts.

Des de l'ISF han comentat que Femi Kuti, "fill del llegendari creador del gènere afrobeat, Fela Kuti, segueix els passos del seu pare amb un gran reconeixement internacional gràcies al seu sorprenent directe".

Així mateix, han apuntat que un altre "gran atractiu" d'aquesta edició serà Natty Bo i han destacat, referent a això, el "desig de l'organització per reviure el màgic concert d'Iboga 2013".

A més a més, els russos Otava són "una altra de les joies musicals que amaga el cartell". L'organització s'ha referit a ells com "un autèntic fenomen al seu país, amb més de 80 concerts a l'any i hits que compten amb més de 23 milions de reproduccions en Youtube", a més de subratllar que aquesta "serà una de les primeres vegades que comptarem al nostre país amb el seu enginyós directe reinterpretant la música tradicional russa".

A aquest elenc cal sumar "els enèrgics Dubioza Kolektiv, Bohemian Betyards o Hoffmaestro, el concert dels quals serà una oportunitat única", així com "bandes més arrelades al seu folklore popular com els romanesos Fanfare Ciocarlia o Parno Graszt" i artistes nacionals com L'Adhesiu, Vinila Von Bismarck, Doctor Prats o Mr. Kilombo, han agregat des de l'ISF.

Un tercer escenari

El tercer escenari que incorporarà Iboga Summer Festival estarà dedicat al dub en exclusiva. Els organitzadors han explicat que serà "un Dub Córner amb el més destacat del panorama nacional i representació internacional de la cultura dub, provinent del reggae i el sound system".

Per a això, es disposarà d'"una capdavantera infraestructura feta a mà i formada per quatre hog scoops de construcció artesanal que faran vibrar a base de subgraves, remix en directe i artistes de primera línia sobre aquest nou escenari".

L'organització del festival ha afirmat que només s'ha revelat el 50% dels artistes que conformen el cartell d'aquesta nova edició.

next