Elías Taño s'inspira en les ànsies de llibertat del barri mariner per a dissenyar el cartell de Cabanyal Íntim

El festival d'arts escèniques ha seleccionat per a aquesta novena edició prop d'una 30a de propostes que es podran veure del 9 al 19 de maig 
8 febrer 2019 01:00h
Cabanyal Íntim tindrà lloc del 9 al 19 de maig amb una trentena de propostes escèniques. / MEMENTONET

VALÈNCIA. La 9a edició de Cabanyal Íntim ja compta amb lema i cartell. Aquest dijous, el festival d'arts escèniques va presentar al Claustre Gòtic del Centre del Carme Cultura Contemporània la imatge d'aquest any creada per l'il·lustrador i dissenyador Elías Taño inspirant-se en el lema d'enguany: La Llibertat.

El disseny de Taño serà la imatge que acompanyarà Cabanyal Íntim del 9 al 19 de maig del 2019. L'il·lustrador presenta una dona trencant els barrots d'una gàbia, somrient victoriosa i amb els punys en alt. Als seus peus, les cases del Cabanyal. En la paleta de colors vius destaquen el verd llima, el magenta i el groc en contrast amb el blanc i el negre. En paraules de l'artista: "El Festival Cabanyal Íntim, com tantes altres iniciatives socioculturals, naix de les ruïnes d'un barri que fa molts anys que lluita per la seua llibertat. Aquest propòsit sols és real quan es demanda en col·lectivitat, deixant de banda els interessos individuals".

Isabel Caballero, directora artística, va afegir que "la llibertat serà l'eix vertebrador de tot el festival. Un lema que es veurà fitat pels diferents punts de vista que els artistes ens oferiran amb les seues creacions".

L'il·lustrador Elías Taño signa el cartell d'aquesta 9a edició del festival.  / MEMENTONET

Les quasi trenta propostes seleccionades per a la present edició —de diverses disciplines com el teatre de text i el físic, la dansa, la performance, els titelles, el cabaret o la música— apuntaran cap a la reflexió al voltant de la llibertat. Un concepte ampli i universal que, en clau de comèdia, drama social o poesia, abastarà qüestions tan importants com la violència de gènere, el maltractament animal, el capitalisme, la llibertat sexual, les convencions socials, la diversitat, les fronteres, la prostitució, els valors heretats o l'autoafirmació, entre d'altres.

La presentació del cartell va tindre lloc aquest dijous al Centre del Carme. / MEMENTONET

Per a tancar la festa de presentació, el trio de microsarsuela contemporània Salami Púrpura —format per Mónica Sarrión, Clara Camarena i Mono Sapiens — va oferir un concert on música en directe i teatre-cabaret van fusionar-se de manera natural, al més pur estil del festival Cabanyal Íntim.

next