El València CF investiga membres de la Curva Nord acusats d'amenaçar altres socis per animar l'equip

Aficionats denuncien que durant el partit contra l'Arsenal membres de la grada d'animació van coaccionar altres aficionats que no volien seguir la consigna de no animar els jugadors
10 maig 2019 16:56h
La Curva Nord va decidir no animar en el partit de tornada de la semifinal de l'Europa League en senyal de protesta pel repartiment d'entrades per a la final de la Copa del Rei. / EFE

VALÈNCIA. "Estamos hasta los huevos! Nueva era. Fútbol para todos". Així de contundent s'ha mostrat el president del València Club de Futbol, Anil Murthy, hores després del partit de tornada de les semifinals de l'Europa League jugat dijous contra l'Arsenal a Mestalla. La raó de la piulada publicada pel màxim responsable del club xe no era per la derrota que deixa els de Marcelino sense final de la competició europea sinó per l'actitud mostrada per alguns membres de l'anomenada Grada Jove Mario Alberto Kempes, també coneguda com a Curva Nord.

Segons van denunciar diferents aficionats que van assistir al partit de Mestalla, alguns membres de la Curva Nord van insultar i coaccionar altres socis que des de la Grada Jove volien animar l'equip. Tot i ser una semifinal d'Europa League que podia donar el pas a una final, la Curva Nord va traslladar la consigna de no animar l'equip durant el partit per desavinences amb la direcció del club per la gestió de les entrades de la final de la Copa del Rei.

Aficionats i algun periodista van denunciar a través de les seues xarxes socials, cosa que ha motivat l'actuació del club. En un comunicat emés aquest divendres, el València CF "condemna públicament, de la manera rotunda en què sempre s'ha manifestat, la coacció i la violència en totes les seues formes entorn del futbol".

Sobre les denúncies dels fets ocorreguts aquest dijous a Mestalla, el club ha obert una investigació que podria acabar amb la "corresponent obertura d'expedients a diversos abonats, que podrien desembocar en les màximes mesures disciplinàries, amb conseqüències de retirada de l'abonament".

Tanmateix el club assegura que "prendrà totes les mesures necessàries per a protegir tots els seus abonats amb l'objectiu que ningú puga posar en perill la seua seguretat i veure coartada la seua llibertat d'expressió de cara al decisiu partit de diumenge". A més, l'equip presidit per Anil Murthy assegura que "estudiarà totes les mesures necessàries de cara a la pròxima temporada que puguen garantir l'existència d'una Graderia Jove Mario Alberto Kempes amb total absència d'incidents i una animació sana i en absoluta llibertat".

Canal de denúncies

Per últim, el València CF ha decidit habilitar un canal a través de l'adreça de correu electrònic seguridad@valenciacf.es per a possibilitar aquells aficionats que vulguen denunciar, de manera confidencial, qualsevol tipus d'amenaça, coacció i violència verbal o física en l'estadi de Mestalla.

Investigació gests racistes

El València CF manté oberta una altra investigació contra aficionats del club que el passat dijous 2 de maig, al camp de l'Arsenal, van protagonitzar diferents actituds racistes i xenòfobes. Un d'ells ja ha sigut identificat i, segons va explicar el club fa uns dies, s'ha obert un expedient disciplinari contra ell que suposarà la retirada de l'abonament "per a tota la vida".

next