El TSJ admet la denúncia de Per l'Horta contra el pla del Consell per a la ZAL de la Punta

El col·lectiu ecologista afirma que, després que el tribunal haja admés el contenciós, "és recomanable deixar en suspens el desenvolupament del Pla Especial de la ZAL novament qüestionat"
6 març 2019 12:10h
El procés judicial encetat "reforça els arguments adduïts per la plataforma Horta és Futur", afirma el col·lectiu. / GENERALITAT

VALÈNCIA. El Tribunal Superior de Justícia valencià ha admés a tràmit el recurs contenciós administratiu presentat el passat dia 20 de febrer contra el decret del Consell que aprovava el Pla Especial de la ZAL a la Punta i contra les determinacions del Pla d'Acció Territorial de l'Horta que afecten l'àmbit de la mencionada ZAL.

"Això reforça els arguments adduïts per la plataforma Horta és Futur, no a la ZAL, representada per l'associació Per l'Horta, per a presentar l'escrit de demanda i acudir de nou a la justícia contra la instal·lació d'aquesta infraestructura portuària als terrenys de la Punta", ha apuntat el col·lectiu en un comunicat. 

"En aquest escenari, la prudència en l'ús de despeses públiques i la responsabilitat a l'hora d'arriscar inversions privades farien més que recomanable deixar en suspens el desenvolupament del Pla Especial de la ZAL novament qüestionat", ha afegit. 

Així mateix, el col·lectiu ecologista recorda que es va posar en marxa una campanya de finançament a través de la plataforma de micromecenatge per a afrontar les despeses relacionades amb el recurs. Aquesta "avança a molt bon ritme. Fins ara, transcorreguts 13 dies des de l'inici de la campanya, s'ha arribat a un 70% de l'objectiu que s'havia d'aconseguir".

next