El temporal torna a posar en alerta màxima tot el territori per pluges torrencials

L'Aemet amplia el risc fins a les 00.00 hores de dissabte amb risc extrem a les comarques de València i d'Alacant
12 setembre 2019 23:40h
Ontinyent ha sigut l'epicentre del temporal aquesta matinada i durant les primeres hores del matí. / NATXO FRANCÉS / EFE

VALÈNCIA. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha ampliat a aquest divendres a tot el territori l'avís per alt risc de fortes pluges. La DANA ha fet que l'Aemet haja decretat l'avís roig a totes les comarques d'Alacant i a totes les de València per pluges que poden descarregar fins a 90 litres per metre quadrat en una hora 180 litres en 12 hores.

A més, en el tercer dia del temporal estaran en avís taronja per pluges la Plana Baixa, la Plana Alta, l'Alt Palància, l'Alt Millars i l'Alcalatén, on s'esperen 40 litres per metre quadrat en una hora i fins a 140 en 12 hores. Per la seua banda, el Maestrat i els Ports estaran en avís groc per pluges d'entre 20 i 30 litres per metre quadrat en una hora.

Després d'un dijous amb moltes complicacions per les fortes pluges registrades, totes les alertes estan activades pel que puga passar aquest divendres. Els forts ruixats previstos per a les pròximes hores poden agreujar la situació de rius, rambles i barrancs.

next