El Suprem rebutja el recurs de Tordesillas i posa fi a la mort del Toro de la Vega

L'alt tribunal confirma la legalitat de la decisió de la Junta de Castella i Lleó, que el 2016 va prohibir la mort de l'animal
18 març 2019 19:22h

VALLADOLID. El Tribunal Suprem no ha admés a tràmit el recurs de cassació interposat per l'Ajuntament de Tordesillas (Valladolid) contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó que va donar la raó a la Junta en la seua decisió de no autoritzar el tradicional festeig taurí Torneo del Toro de la Vega. La provisió de la sala contenciosa administrativa del Suprem fa que la sentència dictada l'abril del 2018 per la seua homòloga del TSJCyL, amb seu a Valladolid, siga ferma, segons informen Europa Press fonts de l'Alt Tribunal castellanolleonés.

L'abril del 2018, el Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó va rebutjar l'apel·lació que l'Ajuntament de Tordesillas va interposar contra una sentència del jutjat contenciós administratiu número 4 de Valladolid, de data 4 d'octubre del 2017, que, al seu torn, va rebutjar el recurs del consistori de Tordesillas contra el decret de la Junta de Castella i Lleó que va prohibir l'any 2016 la celebració del Toro de la Vega si el festeig suposava la mort de l'animal.

La pretensió de l'Ajuntament de Tordesillas ja va ser rebutjada anteriorment pel Tribunal Constitucional el desembre del 2016 –desestimava el recurs de l'Ajuntament en entendre que la norma autonòmica no vulnerava competències municipals– i posteriorment pel referit Jutjat contenciós administratiu, resolucions desestimatòries a les quals l'abril del 2018 es va sumar la dictada per la sala contenciosa administrativa del TJSCyL, amb seu a Valladolid, que va ratificar igualment la conformitat a dret de la prohibició de celebrar el torneig donant mort a l'animal en presència de públic. En aquella última sentència, objecte de recurs de cassació davant el Suprem ara inadmés, es va condemnar en costes l'Ajuntament de Tordesillas.

El mes de maig del 2016 la Junta de Castella i Lleó va aprovar el decret llei que prohibia donar mort als caps de bestiar de lídia en presència del públic en els espectacles taurins populars i tradicionals a Castella i Lleó, la qual cosa suposava la impossibilitat de celebrar, igual que com es feia en edicions anteriors, el Torneo Toro de la Vega, a la localitat de Tordesillas.

next