El PSPV demana a Compromís que "examine" el pacte entre la coalició i el PP a l'Alcaldia de Vilallonga

Els socialistes recorden que van expulsar l'alcalde de Sueca dissabte després que sumara els vots de la dreta per a guanyar la vara de comandament
17 juny 2019 14:11h
Dimas Vàzquez va rebre els vots del PP i de Cs per a arribar a l'Alcaldia de Sueca (a la Ribera Baixa), i Domingo García va sumar els vots del PP per a prendre la vara de comandament de la localitat de la Safor. / COMPROMÍS

VALÈNCIA. La secretària general del PSPV de la demarcació de València, Mercedes Caballero, ha instat Compromís a "examinar i considerar el posicionament dels regidors que han assumit el govern als ajuntaments de la província amb el suport de la dreta i, per tant, incomplint el pacte" entre totes dues formacions, i ha posat com a exemple el cas de Vilallonga, a la Safor, on el candidat de la coalició es va fer amb l'Alcaldia gràcies al suport del PP.

Caballero ha recordat, en un comunicat, que el PSPV i Compromís van signar un acord en el qual totes dues formacions van acordar emprendre mesures internes sobre aquells regidors que reberen "per acció –amb un pacte signat– o per omissió –amb els vots de la dreta– l'alcaldia".

A més, la secretària general del PSPV ha recordat que els socialistes van obrir expedient d'expulsió al candidat a l'Alcaldia de Sueca, Dimas Vázquez, i als cinc regidors socialistes després que es feren amb la vara de bàndol gràcies al suport del PP i després d'ometre les directrius de l'executiva contràries a forjar aquest govern municipal.

Així, ha indicat que a Vilallonga es va produir una situació similar, ja que Domingo García, de Compromís, va assumir l'Alcaldia amb el suport del PP, que a més governarà els dos últims anys de legislatura. Davant d'aquest fet, ha demanat a la coalició que actue "amb responsabilitat" i complisca "el seu compromís amb l'acord".

next