El PSPV considera "deslleial amb el Rialto" que Compromís nomene un alcalde pedani independent a Benimàmet

La coalició valencianista defensa el nomenament d'un alcalde independent
12 desembre 2019 17:11h
Els socialistes han considerat, mitjançant un comunicat, que els seus socis no han "respectat" la voluntat dels veïns dels Poblats de l'Oest. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA (EP). El PSPV ha convocat de manera urgent la Comissió de seguiment del Pacte del Rialto –que sustenta el govern municipal de l'Ajuntament de València– en considerar "antidemocràtica amb els veïns i deslleial amb el Rialto" la decisió de Compromís de nomenar un independent per a l'alcaldia pedània de Poblats de l'Oest, que formen Benimàmet i Beniferri.

Els socialistes han considerat, mitjançant un comunicat, que els seus socis no han "respectat" la voluntat dels veïns d'aquest poble de València, en el qual els socialistes van guanyar les eleccions per davant de Compromís (amb 1.930 vots enfront de 1.570). En unes declaracions davant els mitjans realitzades aquest divendres, la vicealcaldessa socialista s'ha mostrat "sorpresa" per aquesta decisió.

"Des del principi hem defensat que siga la força de govern més votada pels veïns i veïnes dels pobles de València qui ostentara l'alcaldia pedània", han assenyalat els socialistes, per als qui aquesta postura és "l'única coherent amb la voluntat d'avançar en la capacitat de decisió dels pobles de València que està impulsant el Govern del Rialto i, concretament, a Benimàmet-Beniferri, aquella que està d'acord en la seua voluntat d'avançar cap a l'entitat local menor".

De fet, han assenyalat que ha sigut la postura de Compromís, contrària a aquesta proposta, la que ha impedit que es nomene alcalde en sis mesos. "La decisió de Compromís no és contra els socialistes, sinó contra les veïnes i els veïns de Benimàmet-Beniferri", han asseverat.

"El criteri general aplicat en la resta de pobles de València és que qui ha obtingut el millor resultat se situe al capdavant de l'alcaldia i és el mateix que defensem en aquest cas, ja que no existeix cap motiu per al contrari", han assegurat.

Compromís proposa una persona "independent i de consens" 

Per part seua, en un altre comunicat anterior, Compromís ha anunciat la seua decisió de nomenar una persona "independent i de consens" per a l'alcaldia pedània d'aquest poble de València.

La coalició "no considera que hi haja cap crisi": "S'ha afrontat una situació que calia desbloquejar per part de qui ostenta la competència en aquest tema. Tot entra en la normalitat de la gestió d'un govern de coalició, no hem d'estar d'acord en tot al 100%". "Hi ha hagut diàleg durant sis mesos, s'ha pres una decisió equilibrada, i una vegada desbloquejada l'anomalia, no cal dramatitzar", han agregat.

Així, els valencianistes han manifestat que "la decisió de nomenar als elcaldes pedanis és exclusiva de l'alcalde". "Ell decideix a qui delega les seues competències als Pobles de València", han manifestat. Així mateix, han asseverat: "Els veïns dels pobles tenen dret a tindre ja els seus alcaldes, sis mesos després de les eleccions".

"La postura del PSOE no és raonable i Compromís ha decidit desbloquejar la situació, més enllà d'interessos partidistes: som ací per a donar solucions a la gent, per a facilitar el seu dia a dia, i per això és necessari nomenar ja els alcaldes", han agregat, per la qual cosa han proposat una "solució de consens" en la qual Compromís cedeix als socialistes les alcaldies del Perellonet i Poble Nou, i es nomenarà a una persona "independent i de consens" per a Benimàmet.

next