El PPCV critica que Soler "pareixia Rambo contra Rajoy pel finançament i ara s'arruga davant de Sánchez"

Els populars critiquen que Puig és "abans socialista que valencià" i l'acusen d'utilitzar el finançament com a "arma partidista" per a no plantar-se davant l'executiu espanyol 
1 setembre 2019 12:20h
Rubén Ibáñez afirma que per a Sánchez el País Valencià "no existeix" . / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El subsecretari regional del PPCV, Rubén Ibáñez, ha asseverat aquest diumenge que el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, "semblava Rambo contra Mariano Rajoy pel finançament i ara s'arruga davant de Pedro Sánchez".

Ibáñez ha preguntat a Soler "on estan els 1.300 milions promesos que cada any inclou en els pressupostos" i "on estan els 1.200 milions que es va comprometre a exigir al govern en l'última reunió de la comissió mixta de finançament de les Corts", segons ha explicat el PPCV en un comunicat.

A més, ha criticat que el conseller "semblava que s'anava a menjar el món i actuava com Rambo contra el govern de Rajoy", però "només un any després s'ha arrugat davant de Sánchez, que ni ha condonat el deute de la Marina de València ni ha complert amb la devolució de l'IVA, que eren condicions que es van posar per a aprovar el sostre de despesa i dèficit en l'últim Consell de Política Fiscal i Financera", ha indicat.

Així mateix, ha acusat també el president de la Generalitat, Ximo Puig, de "posar-se de perfil davant els incompliments de Pedro Sánchez amb els valencians".

"És evident que per a Sánchez la Comunitat Valenciana no existeix. Els valencians són ignorats pel govern d'Espanya i qui hauria d'alçar la veu com a president està desaparegut i intenta que escampe el temporal sense que l'esguite", ha retret.

"Arma partidista"

El dirigent popular ha retret que l'actitud de Puig és "incomprensible després del que ha dit durant quatre anys". Al seu judici, "hui més que mai, és evident que Puig ha utilitzat el finançament com a arma partidista", ha apuntat, a més d'assegurar que "està més clar que mai que Puig és socialista abans que valencià".

En aquesta línia, Ibáñez ha afirmat que el PSOE "sempre enganya els valencians": "Ho van fer amb la llei de finançament, quan deien que solucionaria els problemes de finançament de la Comunitat i el que va fer va ser empitjorar-los i enfonsar-nos financerament encara més".

"Ara, han intentat enganyar-nos dient que no ens podien donar lliuraments a compte del model de finançament perquè hi havia un informe de l'Advocacia General de l'Estat que així ho deia, i s'ha comprovat que tal informe no existia en aquest moment", ha afirmat.

next