El PP acusa el PSPV de no posicionar-se sobre l'ampliació del Port de València

La portaveu socialista, Sandra Gómez, afirma que el projecte ha de ser "verd" i "sostenible"
31 juliol 2019 18:26h
Català ha criticat que la ciutat es quede "estancada" per la falta d'acord sobre el Port. / APV

VALÈNCIA. La falta d'acord entre les institucions i la necessitat d'un informe d'impacte mediambiental deixen en l'aire el projecte d'ampliació del Port de València i el seu accés nord. Des de l'oposició del govern municipal a la ciutat, la portaveu del PP María José Català ha criticat aquest silenci per part del PSPV i que la ciutat es quede "estancada" per la suposada estratègia de confrontació que estan seguint.

La portaveu popular ha qüestionat si el PSPV municipal –i, en concret, la primera edil, Sandra Gómez– farà un pas endavant i es posicionarà sobre la reforma. Preguntada per si és necessari aquest estudi d'impacte mediambiental per al port, la regidora popular ha afegit que aquesta decisió l'han de prendre els tècnics: "No és una decisió política".

De fet, el PSPV no acaba de deixar clara la seua postura i parla de buscar solucions "sostenibles". Mentrestant, el seu soci de govern a la ciutat de València, Compromís, no preveu aquesta ampliació fins que els tècnics no realitzen un informe d'impacte ambiental. Això sí, el partit valencianista ha matisat la seua postura de les seues últimes setmanes, on Ribó descartava per complet el trànsit de camions en una nova ampliació, que hauria de donar-se amb la col·laboració entre les institucions estatals, autonòmiques, locals i l'Autoritat Portuària.

Al respecte, la portaveu del PSPV, Sandra Gómez, ha defensat solucions des del diàleg i el consens, i no ha entrat en les acusacions de la líder de l'oposició, María José Català. "El Port és la principal empresa de la ciutat i volem que seguisca sent un port de referència", ha destacat la portaveu socialista.

Això sí, "també el port més sostenible", ha afegit. "El debat no és si port sí o no; el debat és que ha de ser un port verd i líder en el tràfic de mercaderies, però sostenible", ha subratllat Gómez. Per aquesta raó, la vicealcaldessa ha rebutjat la confrontació i ha apostat per l'impuls del creixement del port de la mà del creixement de la ciutat de València.

De fet, l'alcalde Joan Ribó ha estat reiterant durant aquesta setmana que sí que es mostra favorable a aquesta ampliació del port, però vinculat al Corredor Mediterrani i, sempre, previ informe dels tècnics. I és que l'últim estudi sobre la qualitat mediambiental de l'àrea va tindre lloc fa 12 anys –el 2007–, raó per la qual l'alcalde reitera aquesta voluntat en favor d'una València sostenible.

En l'acte de signatura del Consell de l'Horta, el primer edil ha defensat l'ús del Túnel de la Serradora com a eixida del port per les vies ferroviàries. També ha plantejat els seus dubtes sobre la compatibilitat de la reforma de l'accés al port amb les connexions que estan plantejant-se amb el Parc Central: "No pot donar-se tot a la vegada".

next