El Port de València segueix endavant amb els tràmits de l'ampliació nord tot i el vot en contra de Ribó

L'alcalde de la ciutat considera convenient fer una nova Declaració d'Impacte Ambiental per a veure les conseqüències de la prolongació del dic nord del port
27 setembre 2019 13:31h
El Consell de l'Autoritat Portuària de València ha aprovat la proposta d'MSC per a realitzar els estudis de l'ampliació nord. / PORT DE VALÊNCIA

VALÈNCIA (EFE). El Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de València (APV) ha aprovat triar la proposta de l'empresa MSC –l'única presentada a concurs públic– per a la construcció de l'ampliació nord del port de València amb l'únic vot en contra de l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó.

Així ho ha anunciat Ribó en declaracions als mitjans a la seua eixida d'aquesta reunió. L'alcalde ha justificat la seua decisió, ja que considera necessària una nova Declaració d'Impacte Ambiental (DIA), basant-se en un informe dels serveis jurídics del consistori que així ho recomana.

Segons ha detallat el primer edil, aquesta DIA seria necessària, ja que "augmenten els volums de dragatge, hi ha un efecte paisatgístic sobre la zona nord i hi ha un indubtable impacte de mobilitat, i sobre les condicions de qualitat de l'atmosfera", ja que "es duplica pràcticament el número de TEU i, si no s'arregla, es duplica el nombre de camions".

No obstant això, ha incidit en el fet que el consistori "no diu que vaja a haver-hi impacte, sinó que es faça un estudi perquè es determinen els possibles impactes". Així mateix, ha manifestat que "l'Ajuntament no vol fer que es pare aquesta ampliació, sinó que es faça bé".

"De la mateixa manera que ahir penjàvem una pancarta de l'emergència climàtica hui volem que es faça bé", ha afegit l'alcalde. Sobre el suposat informe ambiental que ha encarregat el port a experts independents, Ribó ha explicat que no és "suficient" però que estan satisfets que es puga realitzar. 

next