El Magnànim guardona més obres que mai als Premis València 2019 

Vicent Flor destaca la participació d'escriptors joves en aquesta edició dels guardons
19 octubre 2019 17:10h
L'entrega dels premis es va celebrar divendres. / DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. El Palau de la Batlia va ser l'escenari aquest divendres de la presentació a la premsa dels guanyadors dels Premis València 2019 de la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació. 

En aquesta edició, s'han atorgat 10 premis de les 11 modalitats convocades amb "una significativa presència de veus joves amb un futur prometedor", va explicar el director de la Institució, Vicent Flor, qui es va mostrar satisfet per la presència d'autors més consolidats que han triat els Premis València com una forma de prestigiar la seua obra i de donar-la a conèixer en altres àmbits.

La vicepresidenta de la Diputació de València i responsable de la Institució Alfons el Magnànim, Maria Josep Amigó, va destacar que "el 60% de les obres publicades són en valencià", així com "la consolidació dels premis, que, amb el nom de València, abasten ja el territori estatal". De fet, la meitat dels guanyadors dels premis són d'altres autonomies. Enguany s'han atorgat més premis que mai.

Tal com va detallar la institució en un comunicat, els premiats d'enguany han sigut: Jorge Fernández Gonzalo, Jovi Seser, Emili Bayo Juan, Ramon Guillem Alapont, José Ángel García Caballero, Jordi Peidro Torres, Marcos Yáñez, Marta Quintín Maza, Aina Garcia Carbó i Mario Vega Nogal.

Publicació dels llibres

Edicions Bromera s'ha encarregat de la publicació dels llibres premiats en les modalitats de narrativa i poesia en valencià; Ediciones Versátil és la responsable de l'edició de les dues obres guanyadores en la categoria de Narrativa en castellà; Ediciones Hiperión s’ha encarregat dels premiats en la categoria de poesia en castellà; Andana Edicions publica el premi de novel·la gràfica, i la Institució Alfons el Magnànim ha editat els llibres d'assaig, que passen a formar part de la col·lecció Estudis Universitaris.

Els jurats que van atorgar els Premis València per a la seua edició del 2019 estaven presidits per Maria Josep Amigó i Xavier Rius, i formats per Àurea Ortiz, Maria Josep Picó, Xavier Andreu i Juan Pecourt (assaig); Lourdes Toledo, Margarida Castellano, Enric Salom i Gonçal López-Pampló (narrativa en valencià); Félix José Palma, Susana Rodríguez Lezaun, José Luis Ferris i Eva Olaya (narrativa en castellà); Jaume Pérez-Montaner, Irene Mira, Margarida Cabanilles i Josep Antoni Fluixà (poesia en valencià); Jenaro Talens, Constantino Molina, Marta López Vilar i Jesús Munárriz (poesia en castellà), i Álvaro Pons, Cristina Chumillas, Vicent Josep Llobell i Miguel Ángel Giner (novel·la gràfica).

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next