El jurat declara Miguel López no culpable de l'assassinat de la vídua de l'expresident de la CAM

El jurat considera innocent el gendre de María del Carmen Martínez després de dos dies de deliberacions
10 novembre 2019 17:31h
Miguel López, únic acusat de l'homicidi de María del Carmen Martínez, ha sigut declarat innocent. / EFE

ALACANT (EFE). El jurat popular que ha enjudiciat l'homicidi de María del Carmen Martínez, vídua de l'expresident de Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) Vicente Sala, considera "no culpable" l'únic processat i gendre de la dona assassinada, Miguel López, en un veredicte que acaba de fer-se públic.

La portaveu de les sis dones i tres homes que han conformat el jurat popular ha llegit el veredicte a la sala de vistes davant de López, els advocats de les parts i els periodistes, després de quasi dos dies de deliberacions secretes i en condicions d'incomunicació.

La decisió es produeix després que la nit de divendres, al voltant de les 21.30 hores aconseguiren un primer veredicte que, no obstant això, va ser retornat per la presidenta del tribunal, la magistrada Francisca Bru, en considerar que hi havia errors en l'argumentació.

El judici ha tractat de resoldre l'autoria de la mort de María del Carmen Martínez, que va ser assassinada poc abans de les 19.00 hores del 9 de desembre del 2016 de dos trets al cap, rebuts en el concessionari d'automòbils d'Alacant de la seua propietat i que regentava el seu gendre i únic acusat, Miguel López.

Durant el judici s'han posat de manifest les diferències irreconciliables entre la víctima i el seu fill primogènit, Vicente Sala Martínez, que exerceix l'acusació particular, d'una banda, i les tres germanes i els seus cònjuges, d'una altra.

Aquestes desavinences tenen el seu origen en la gestió dels negocis familiars valorats en uns 120 milions d'euros, gràcies principalment a l'empresa de plàstics Samar. En el judici s'ha posat de manifest que la víctima tenia previst traspassar aquest negoci al seu primogènit, la qual cosa li hauria donat el control de les empreses en perjudici de les tres germanes.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next