El govern espanyol assegura que a Catalunya hi ha un "problema estrictament d'ordre públic"

La Moncloa insisteix que cal una condemna de Torra a la violència "sense matisos" després del nou intent de contacte amb Pedro Sánchez
20 octubre 2019 17:02h
Segons Marlaska, el president del govern català té un "deute" amb la ciutadania catalana. / ACN

MADRID. "Un problema estrictament d'ordre públic". És el que el govern espanyol assegura que hi ha a Catalunya, i no cap conflicte polític. Així ho ha assenyalat el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, en la roda de premsa d'aquest diumenge al migdia a la Moncloa. El ministre ha enviat un "missatge polític" a l'independentisme per a afirmar que qui ha volgut exercir el seu dret a manifestar-se de manera pacífica "ja ho ha fet".

"Qui se situa en el desordre públic es troba amb la Constitució i el Codi Penal amb tota contundència", ha advertit. Marlaska ha xifrat en 288 els agents policials ferits, en 194 les persones detingudes i en 18 els empresonats.

El ministre de l'Interior també ha insistit que cal una condemna del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, a la violència "sense matisos, adjectius ni equidistàncies" després del nou intent de contacte amb el govern espanyol. En una roda de premsa des de la Moncloa aquest diumenge al migdia, Marlaska també ha exigit que Torra se solidaritze amb els cossos policials.

El ministre ha afegit que "ningú" entén a Catalunya, a Espanya ni a escala internacional que el govern català "encara" no haja condemnat la violència. El president català ja va dir que "cap forma de violència" representa el govern català ni l'independentisme.

Segons Marlaska, el president del govern català té un "deute" amb la ciutadania catalana. El ministre ha dit que quan el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, haja d'anar a Catalunya, ja ho farà saber.


next