El Cor de la Generalitat farà vagues al febrer, març i abril

La unitat artística sosté que la convocatòria d'oposicions per a consolidar les places de la formació "suposaria començar de zero" pel que fa a la qualitat artística
6 febrer 2019 19:28h
El Cor s'ha reunit aquest dimecres amb responsables de l'Institut Valencià de Cultura per a abordar la situació. / TATA BAEZA

VALÈNCIA. El Cor de la Generalitat Valenciana manté la convocatòria de diverses jornades de vaga a partir del 15 de febrer i en algunes dates dels mesos de març i abril després de no aconseguir cap avanç "suficient" en la reunió mantinguda aquest dimecres amb representants de l'Administració.

El cor ha convocat aturades que arrancaran els pròxims dies 15 i 17 de febrer –coincidint amb les dues últimes representacions al Palau de les Arts de l'òpera I masnadieri, que s'estrena aquest dimecres– per la decisió de la Generalitat de "convocar a oposició la totalitat de les places de cantants".

Les següents jornades de vaga estan fixades per al 7, 22, 24, 28 i 31 de març, i 10, 11, 14,16 i 18 d'abril, quan estan programats el concert del 600 aniversari de la Generalitat i les òperes Iolanta i La malquerida.

Els cantants acusen el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, "d'haver faltat al seu compromís de no destruir la tasca que durant 32 anys ve exercint el Cor, amb resultats d'excel·lència confirmats per crítica i públic, convocant a oposició la totalitat de les places de cantants de cor, ja que aquest fet suposaria començar de zero i el públic no es mereix tan mala gestió".

"Després de reconéixer Marzà públicament aquesta singularitat del Cor el passat estiu en mitjans de comunicació i optar per una consolidació més gradual i menys traumàtica que no fera ressentir el resultat artístic final, ara l'Institut Valencià de Cultura (IVC) ha comunicat al comité d'empresa que eixiran a concurs oposició totes les places dels seus membres, oposadament a allò pactat".

Davant aquesta situació, en el matí d'aquest dimecres s'han desenvolupat reunions entre representants de la unitat artística i de l'IVC, entre ells, el seu director, Abel Guarinos. Segons han comentat a Europa Press fonts de la formació, no se'ls ha oferit "res que siga suficient per a paralitzar" la vaga.

Des de l'agrupació assenyalen que dilluns que ve les parts estan citades a arbitratge i confien que hi haja marge per a reconduir la situació. "El marc legal és el mateix ara que el passat estiu, la llei no ha canviat; el que ha canviat ha sigut la paraula del conseller", han asseverat les mateixes fonts.

next