Diari La Veu del País Valencià
El Consell Rector desbloqueja la programació de la nova temporada d’À Punt 

VALÈNCIA. La tercera és la bona. El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) va aprovar aquest dimecres la programació d’À Punt Mèdia per a la pròxima temporada. Després de dos intents fallits, la proposta de la directora general, Empar Marco, va tirar endavant tot i que no va comptar amb els vots favorables de tots els membres del Consell Rector.

La votació va palesar la ruptura que existeix entre el Consell Rector i la Direcció General. Així, la proposta que va presentar Marco per tercera vegada –i que introduïa els suggeriments que els membres del Consell Rector li van remetre per escrit la setmana passada– es va aprovar amb solament tres vots a favor. De la resta de consellers presents en el moment de la votació, tres van votar abstenció i un va votar en contra de la proposta.

Des de la Corporació, però, es va tractar de suavitzar la situació. En un comunicat, la CVMC va intentar reduir l’escletxa que ara com ara existeix entre Marco i els consellers, ja que van afirmar que l’objectiu de la Direcció General d’À Punt i del Consell Rector “és treballar de manera conjunta per tal de millorar cada vegada més els continguts que s’emeten des de la plataforma pública de comunicació”.

A diferència de la reunió del passat 5 de juliol, aquest dimecres Marco sí que va entrar a la reunió del Consell Rector per a detallar la programació, explicar els continguts i argumentar la proposta confeccionada per la Direcció General de la cadena. Segons la proposta, ara ja aprovada, la programació que es posarà en marxa a partir de la segona quinzena de setembre tractarà d’elevar els continguts informatius considerats de servei públic i que havien minvat amb la desaparició de les pantalles de Les notícies del matí a finals de maig i la reducció horària d’alguns informatius radiofònics.

Clara Castelló al matí i Marta Ventura a la nit

Els plans de Marco per a ampliar els continguts de servei públic d’À Punt Mèdia impliquen recuperar, en la tele, un informatiu matinal. Les dificultats econòmiques que travessa la cadena, amb menys diners dels que esperava disposar aquest exercici, obliguen els responsables de programació a optimitzar recursos. En aquest sentit, Les notícies del matí serà un informatiu híbrid que s’emetrà alhora per la ràdio i per la televisió.

El principal canvi que experimentarà aquest programa, que continua emetent-se cada matí en el dial d’À Punt Ràdio, és la persona que conduirà l’espai. La periodista Clara Castelló serà la veu principal del programa amb què arrancarà cada dia la programació informativa d’À Punt, mentre que la fins ara presentadora, Elpídia Bellver, continuarà sent l’editora del programa. Castelló ha sigut durant el primer any d’emissions de la televisió una de les cares visibles de la cadena perquè ha estat al capdavant del magazín El matí À Punt, que la cadena no va renovar a finals de juny.

També la informació guanyarà terreny a la nit. A finals de setembre s’estrenarà un telenotícies que tindrà un format de magazín informatiu de dues hores de durada. L’espai estarà conduït per la periodista Marta Ventura –que passa del matí a la nit–, encara que la cadena no descarta que puga estar acompanyada per un altre presentador.

Segons ha pogut saber aquest diari, l’arribada de Ventura a la nit provocarà un moviment de fitxes que es traduirà en un canvi de cares en l’informatiu del migdia. Victoria Maso passarà a presentar a partir de setembre les notícies que cada dia s’emeten a les 14.00 hores. Pel que fa a la ràdio, els informatius es mantindran com en la temporada passada. Amb dues edicions –migdia i nit– més l’informatiu per a tele i ràdio que presentarà Clara Castelló.

Pel que fa a la part d’entreteniment, des de la cadena s’assegura que a partir de setembre s’estrenaran nous programes. À Punt podrà contractar alguns programes gràcies a una partida pressupostària que encara no s’havia esgotat. De fet, l’equip de Marco confia a poder tancar algunes altres contractacions que, a hores d’ara, “s’estan perfilant” per a poder reduir els continguts repetits a partir de setembre.

Avaluació interna

A banda de la programació, el Consell Rector també va abordar un altre dels punts que conformen l’avaluació encarregada a una empresa sobre el compliment d’objectius del primer any d’emissions de la cadena. En aquest sentit, l’empresa encarregada de fer l’avaluació de l’equip directiu va lliurar l’enquesta sobre clima laboral que ha realitzat entre el personal d’À Punt. Un sondeig que, des de la direcció de l’ens, consideren “positiu” per als interessos dels mitjans públics, ja que revetla un grau de satisfacció important dels treballadors de l’ens, segons expliquen.

Aquest estudi, junt a l’auditoria –el document definitiu encara no s’ha presentat– i els comptes del 2018 –que encara no s’han aprovat tot i l’obligació legal de fer-ho en els sis primers mesos de l’any– seran les eines de què disposarà el Consell Rector per a fer la seua avaluació de la gestió d’Empar Marco. Un examen que es preveia tindre finalitzat la segona quinzena de juny i que s’ha anat retardant pels dubtes comptables. Amb l’enquesta de clima laboral, l’auditoria i l’avaluació del treball de l’equip directiu, ara el Consell Rector ha de decidir si continua confiant en Marco o si considera que té arguments per a provocar la seua destitució. El moment per a presentar el seu informe, però, de moment no té data.

Comparteix

Icona de pantalla completa