El Consell aprova el pagament de 69 milions del deute històric a les universitats

Els màxims responsables de les institucions acadèmiques qualificaven el moment actual com a "clau" i consideren "imprescindible" un finançament "adequat"
13 desembre 2019 19:36h
El Consell ha aprovat aquest divendres el pagament. / EP 

VALÈNCIA (EP). El ple del Consell ha aprovat en la seua sessió d'aquest divendres la generació de crèdit per a l'abonament a les universitats públiques d'un total de 68,9 milions d'euros corresponents al 2020.

En concret, el muntant es distribueix de la següent manera: la Universitat de València rep 22,7 milions; la Universitat Politècnica de València, 18,1; la Universitat d'Alacant, 13,3; la Miguel Hernández d'Elx, 7,7, i la Universitat Jaume I de Castelló, 7,1, detallen fonts de l'administració autonòmica.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, havia assegurat que l'abonament del deute històric estava "garantit a través d'una modificació de crèdit" que es pagaria abans del 31 de desembre, igual que el corresponent al 2019. A més, preveu que per a principis del pròxim exercici estiga llest "un document inicial" sobre el finançament universitari.

Aquesta mateixa setmana, els rectors de les cinc universitats públiques valencianes han tornat a reivindicar la necessitat d'un finançament universitari "adequat".

En un col·loqui titulat 'Les universitats i la societat', organitzat per la Reial Societat Econòmica d'Amics del País (RSEAPV) i la Universitat Jaume I a Castelló, els màxims responsables de les institucions acadèmiques qualificaven el moment actual com a "clau" i consideraven "imprescindible" un finançament "adequat" perquè les universitats "puguen continuar avançant en la internacionalització, en la formació dels joves investigadors i en l'intercanvi educatiu dins de l'Espai Europeu d'Educació Superior".

next