El cap de setmana acaba amb pluges disperses i temperatures màximes de 25 graus

L'Aemet alerta de l'arribada d'una nova DANA a partir de dilluns
20 octubre 2019 10:46h
Els ruixats prevists seran febles i dispersos.  /  Arxiu

VALÈNCIA. Baixen les temperatures aquest diumenge, amb màximes que no superaran els 25 graus, i pluges febles i disperses en les hores centrals del dia, segons la predicció de l'Aemet.

Cobriran el cel intervals nuvolosos amb probabilitat de precipitacions febles i bufarà vent de l'oest i sud-oest fluix, amb algun interval de moderat al litoral. Quant a les temperatures, la màxima més elevada es preveu a Vinaròs, amb 25 graus. Els termòmetres no pujaran dels 22 graus a València i dels 24 a les ciutats d'Alacant i Castelló de la Plana.

En diversos punts del territori valencià aquestes màximes no arribaran als 20 graus. És el cas de Requena i Ontinyent, amb 18 i 19 graus respectivament. La màxima més baixa serà la de Morella, amb 17 graus. Respecte a les mínimes, baixaran dels 10 graus en localitats com Requena i Morella, amb 6 graus, i Ontinyent i Alcoi, amb 9 graus.

Torna la DANA

L'entrada a partir de dilluns d'una DANA per l'oest de la península, que es desplaçarà cap a l'est durant la setmana, podria deixar acumulats més de 200 litres per metre quadrat en algunes zones del País Valencià en tot l'episodi meteorològic.

A partir de les últimes hores de dilluns, es produirà un canvi "més significatiu" que el que s'ha donat aquest diumenge 9 començarà per l'àrea mediterrània i deixarà grans acumulacions d'aigua. Aquesta situació deixarà precipitacions que seran "localment fortes i persistents en àmplies zones de la meitat oriental i les Balears", que poden arribar a ser torrencials durant dimarts en bona part de l'àrea mediterrània peninsular i les Balears, segons l'Aemet.

Al llarg de dimarts i de dimecres, les precipitacions tendiran a disminuir pel sud; no obstant això, podran estendre's dimecres a la meitat nord i a la zona centre peninsular, encara que amb menor intensitat. El País Valencià, les Balears i sobretot Catalunya seran les zones més afectades, on és probable que s'arriben a acumular més de 200 litres en algunes zones en tot l'episodi meteorològic.

L'Aemet alerta, a més, del temporal marítim que afectarà probablement els litorals i les zones costaneres del Mediterrani al llarg de dimarts i de dimecres.

Segons Meteorologia, l'evolució de l'episodi de la DANA, hui dia, és "bastant probable fins a dimecres, 23 d'octubre, creixent progressivament la incertesa a partir de dijous", encara que la tendència és que les precipitacions vagen disminuint a partir d'eixe dia.

A causa de la incertesa d'aquest tipus de fenòmens, l'Aemet recomana mantindre's informat i fer un seguiment dels fenòmens adversos.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next