El Botànic II tanca la composició del segon escaló del Consell

La Secretaria Autonòmica de Justícia és l'única que no està ocupada
28 juny 2019 12:16h
El repartiment de les direccions generals és, ara per ara, l'únic escaló del Consell que queda pendent de designar. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El ple del Consell celebrat aquest divendres, 28 de juny, ha servit per a deixar pràcticament tancada l'estructura del segon escaló de l'administració autonòmica. Així, el ple del Consell ha aprovat el nomenament de les persones que ocuparan quatre secretaries autonòmiques que quedaven vacants després del gruix de nomenaments del primer ple del Consell.

La Secretaria Autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica l'ocuparà Laura Soto Francés; la d'Eficiència i Tecnologia Sanitaria, Concha Andrés Sanchis; la d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró, i la d'Universitats i Investigació, Rafael Tabarés.

Per a aquest divendres estava també previst el nomenament de la persona responsable de la Secretaria Autonòmica de Justícia, una designació que corresponia a Podem. La persona triada era l'exdiputada Fabiola Meco, però l'exparlamentària ha decidit renunciar al càrrec per a tornar a la seua tasca docent a la Universitat de València.

Així doncs, el Consell deixa tancat el segon escaló de l'administració a falta únicament d'una Secretaria Autonòmica. Molt més obert està el meló de les direccions generals. Els partits del Botànic encara no han arribat a una entesa sobre la composició del tercer escaló i la representació de cada formació en el nivell més baix del Consell.

next