L'Eixample i Ciutat Vella són els districtes amb major augment de l'activitat econòmica de València

El regidor de Comerç ha subratllat que les zones per a vianants han beneficiat l'afluència de persones al Mercat Central
1 març 2019 13:30h
Per barris destaca l'increment d'activitat viscut al Port dels Poblats Marítims, amb una pujada del 46,5% des de 2015. / D.L.V.

VALÈNCIA. Les activitats econòmiques de comerç i serveis a València han a arribat a les 81.526 durant 2018, amb un augment de l'activitat del 6,2% respecte a 2015, quan la xifra es va situar en les 76.746 activitats. Així ho ha explicat aquest divendres el regidor de Comerç de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, qui també ha destacat els districtes de l'Eixample i Ciutat Vella com aquells en què més han crescut les activitats: un 9,9% i un 9,8%, respectivament. 

Per barris, destaca l'increment d'activitat viscut al Port dels Poblats Marítims, amb una pujada del 46,5% en aquesta legislatura i un total de 227 comerços i serveis en 2018. Així també, l'edil ha indicat que el cas de Ciutat Vella és "molt significatiu" perquè va ser "el primer barri on van arribar les zones per a vianants que va proposar aquest govern". Un fet que Galiana ha expressat que s'ha vist reflectit en l'afluència al Mercat Central. 

En eixe sentit, segons les dades del Mercat Central, l'accés al major mercat de la ciutat ha augmentat en més de 168.000 persones respecte a 2017, fins a superar la xifra de 4,78 milions de usuaris. De fet, Galiana ha ressaltat que durant l'última setmana de l'any 2018 l'increment va ser de 30.742 persones més respecte a la mateixa xifra de l'any anterior. 

Pel que al pressupost destinat a la Regidoria de Comerç, el regidor ha assenyalat que en 2015 era de mig milió d'euros, mentre que per a enguany el pressupost assignat per a aquesta àrea se situa en quasi 5,5 milions d'euros. 

Terrasses i espai públic

"Quan entràrem el Partit Popular havia pintat 360 terrasses; d'elles, 181, en maig, el mes de les eleccions", ha subratllat Galiana, qui ha exposat que el govern de la Nau ja n'ha pintades 1.800.

Així mateix, Galiana ha indicat que en aquesta legislatura s'han tramitat 19.042 expedients d'espai públic, amb una mitjana de 4.760 a l'any, que inclou terrasses, extensions comercials i activitats al carrer, entre d'altres. 

Inversió per a ocupar 200 persones

El regidor de Comerç ha aprofitat l'ocasió per a anunciar que s'han declarat prioritàries dues inversions empresarials que suposaran una major ocupació. En eixe sentit, una empresa de fontaneria farà una inversió de 20 milions d'euros per a obrir una seu en el polígon de Vara de Quart que donarà treball directe a unes 200 persones. 

A més, Galiana també ha explicat que un altre projecte d'activitats automobilístiques instal·larà un concessionari a la ciutat, concretament, s'ubicarà al barri de Campanar, prop de l'antiga seu de l'Hospital la Fe. 

next