EH Bildu s'abstindrà en la investidura de Sánchez si les bases ho avalen

La direcció de la formació sobiranista basca creu que deixar pas al govern de coalició entre PSOE i Podem obri una "finestra d'oportunitat"
30 desembre 2019 11:15h
Segons EH Bildu, aquest govern és "l'última oportunitat" de l'Estat per demostrar per la via dels fets que existeixen les condicions per a una "democratització real"./ EDUARDO PARRA EUROPA PRESS 

VALÈNCIA (ACN). EH Bildu sotmetrà a votació de les bases l'abstenció dels cinc diputats de la formació sobiranista basca a la investidura de Pedro Sánchez. En un comunicat, EH Bildu explica que l'última paraula la tindrà la militància en una votació vinculant que es convocarà de seguida que es faça pública la data de la investidura. 

La direcció d'EH Bildu considera que deixar pas al govern de coalició entre el PSOE i Podem "impedeix l'accés de l'extrema dreta" al govern espanyol i obre una "finestra d'oportunitat" per a resoldre "els greus problemes estructurals" de l'Estat. Segons EH Bildu, aquest govern és "l'última oportunitat" de l'Estat per demostrar per la via dels fets que existeixen les condicions per a una "democratització real".

next