Educació augmenta fins a 2.000 les places perquè els docents aprenguen anglés a l'estranger

L'oferta formativa inclou dues modalitats: una d'un mes a Irlanda i Anglaterra i una altra d'una setmana d'immersió lingüística a l'Estat
8 febrer 2019 12:29h
El termini per a presentar les sol·licituds comença aqust divendres, 8 de febrer, i estarà obert fins al 4 de març. GENERALITAT

VALÈNCIA. La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat la convocatòria per a la realització d'estades formatives d'immersió lingüística en anglés i estades formatives al Regne Unit i a Irlanda per al professorat d'Infantil, Primària, Secundària i Formació Professional aquest any.

Aquesta és la tercera convocatòria que es fa de la iniciativa, que va començar fa dos cursos amb estades d'un mes a Irlanda i a Anglaterra per a 600 docents. L'any 2018 les places es van augmentar a 1.000. Enguany, se n'ofereixen 2.000 en dues modalitats: una d'estades mensuals a Irlanda i Gran Bretanya i una de nova per a fer estades d'immersió lingüística en anglés d'una setmana. En total, amb aquestes tres convocatòries ja seran 3.600 docents valencians els qui hauran realitzat aquesta experiència formativa en anglés.

Segons el conseller d'Educació, Vicent Marzà, "al professorat cal donar-li les eines formatives necessàries per a fer possible entre tothom el plurilingüisme educatiu i que el nostre alumnat tinga una millor competència en anglés". "Cada any hem augmentat les places de manera progressiva i volem continuar-ho fent. Enguany en són 2.000, als quals cal afegir els més de 5.000 docents que aquest curs estudien anglés de manera gratuïta a les EOI", ha continuat.

Estades d'immersió lingüística en anglés

La nova modalitat s'ha implantat amb la finalitat de conéixer i actualitzar eines metodològiques pròpies de l'ensenyament d'anglés i en anglés en un context intercultural d'immersió lingüística que facilite el desenvolupament de la competència comunicativa en llengua anglesa.

D'aquesta manera, s'hi oferirà un total de 700 places. En concret, 100 places per al professorat d'Educació Infantil, 250 per al professorat d'Educació Primària, 250 per al professorat d'Educació Secundària i 100 per al professorat de Formació Professional. En aquest cas, la durada serà d'una setmana i hi haurà tres períodes de realització. El primer es durà a terme durant el període no lectiu del 18 al 29 d'abril del 2019; el segon, durant una setmana del mes de juliol del 2019 i, el tercer, durant una setmana del mes d'agost del 2019.

L'estada inclourà un curs de formació d'una setmana de durada. Aquestos cursos tindran una durada d'almenys 100 hores d'immersió total en anglés en unes instal·lacions localitzades a Castella-la Manxa, Andalusia, Catalunya i el País Valencià, en règim d'allotjament i pensió completa. Els participants seleccionats rebran formació en anglés a càrrec de professorat qualificat i immersió amb angloparlants nadius.

Aquestos cursos estan dissenyats específicament amb una metodologia adequada que permet l'aprenentatge i l'actualització d'eines metodològiques per a l'ensenyament de l'anglés i en anglés.

Estades al Regne Unit i a Irlanda

S'hi oferirà un total de 1.300 places. En concret, 75 per al professorat d'Educació Infantil, 325 per al professorat d'Educació Primària, 600 per al professorat d'Educació Secundària i 300 per al professorat de Formació Professional.

En aquest cas, l'estada inclourà transport, allotjament i manutenció, sense cap cost per als participants. A més, durant les quatre setmanes d'estada a l'estranger es durà a terme un curs d'un mínim de 25 hores setmanals i un màxim de 15 alumnes per classe, també sense cap cost. Els participants també disposaran d'una assegurança de viatge per a cobrir possibles incidències.

La durada serà de quatre setmanes i hi haurà dos períodes de realització. El primer es durà a terme durant el mes de juliol del 2019 i el segon durant el mes d'agost del 2019.

El termini de presentació de sol·licituds comença el divendres 8 de febrer, en la web de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport i finalitzarà el 4 de març del 2019. El professorat pot fer les sol·licituds per via telemàtica. Una vegada sol·licitada l'estada, es podrà fer el seguiment del procés mitjançant la mateixa plataforma.

En les dues modalitats, si el nom de sol·licitants és inferior al nom de places oferides en alguna dels especialitats anteriors, es podrà incrementar el nombre en altres modalitats més demandades fins a completar el total de 1.000 places.

next