L'editorial Sargantana dissenya una ruta per la València medieval inspirada en la saga juvenil 'Iván en la ciudad'

El Micalet i l'església de Santa Caterina són alguns dels escenaris que es podran visitar el 9 de juny amb la companyia de Belén Monreal, l'autora dels llibres
2 juny 2019 19:07h
El recorregut començarà a la plaça de la Mare de Déu, als peus de la font de les huit séquies del Túria. Des d'allà es donarà el tret d'eixida a la ruta. / RAMONBAILE

VALÈNCIA. L'editorial Sargantana ha creat una ruta inspirada en la saga literària 'Iván en la ciudad', l'"única col·lecció" de llibres juvenils la història dels quals es desenvolupa en la capital valenciana. Aquest recorregut permetrà visitar els llocs més emblemàtics de la València medieval i acostar la història de la ciutat als més joves.

L'esdeveniment, que se celebrarà el 9 de juny, parteix de l'aventura del segon llibre, ¿Qué escondes Catalina?, localitzada entre el Micalet i l'església de Santa Caterina.

El tour s'ha dissenyat perquè els més joves coneguen a fons els escenaris reals on succeeix la trama. A més, l'autora de la saga, Belén Monreal, acompanyarà els assistents durant tota la jornada per a relatar les aventures d'Iván en cadascuna de les parades, així com per a contextualitzar històricament els edificis.

El recorregut començarà a la plaça de la Mare de Déu, als peus de la font de les huit séquies del Túria. Des d'allà es donarà el tret d'eixida a la ruta, que pararà en primer lloc a la plaça Lope de Vega i, després, a Santa Caterina. Dins de l'església, es recorreran totes les capelles, amb especial interés en la de Sant Josep, pels detalls que aporta a la trama. 

La següent parada serà a la plaça de la Reina, davant la porta de la Catedral i, després d'una breu introducció i les dades històriques pertinents, s'accedirà a l'interior del Micalet, eix central de la història del llibre.

En l'ascens a la torre es farà una parada a la Sala de les Campanes, en la qual reposen les campanes i hi ha una infinitat de curiositats que l'autora relatarà als assistents. Més tard, es farà un xicotet descans a la terrassa per a iniciar la baixada i el posterior comiat.

La saga 'Iván en la ciudad' està protagonitzada per un xiquet d'onze anys inquiet i amant de les aventures, que s'embarca en misteriosos successos com un vertader detectiu. Les trames dels quatre llibres editats fins al moment transcorren en escenaris emblemàtics de la ciutat de València.

El primer, El secreto del abuelo, porta el jove detectiu fins al port de València; en el segon, ¿Qué escondes, Catalina?, s'endinsa en la València Medieval; en el tercer, El Sorolla desaparecido, Iván arriba fins a les entranyes del Museu de Belles Arts. Finalment, Un incendio en el museo transcorre a la Casa Museu de Blasco Ibáñez.

next