Ens hi acompanyeu?

5 abril 2019 06:00h

Tal dia com hui del 2017, el 5 d'abril de fa dos anys, Diari La Veu iniciava una nova etapa. La capçalera hereva de La Veu del País Valencià iniciava l'aventura, en què segueix immersa, d'intentar demostrar que en el competitiu ecosistema mediàtic existeix lloc per a un diari valencià i en valencià.

Set-cents trenta dies després, pam amunt pam avall, l'equip de Diari La Veu segueix capficat en la mateixa aventura: fer informació en la nostra llengua explicant el món en clau valenciana. 

Aquests dos anys hem treballat de valent per a tractar d'equiparar-nos a la resta de mitjans amb els recursos humans de què disposem. I, honestament, creiem que hem aconseguit fer-nos un forat en el complicat –per competitiu– ecosistema comunicatiu valencià. Això, amb tots els condicionants que suposa fer notícies en valencià en un territori on els actors que intervenen en el procés comunicatiu pensen en un mercat on predomina la informació en castellà.

La nostra raó de ser segueix sent la mateixa del primer dia: contribuir a enfortir la democràcia del nostre país oferint informació veraç. A aquest objectiu, que compartim amb quasi la totalitat de mitjans, nosaltres en sumem un més: que les persones que pensen, senten, estimen i somnien en valencià no hagen de canviar al castellà quan s'informen.

Hui fem dos anys. Vint-i-quatre mesos de Diari La Veu en els quals hem constatat que fer periodisme, i més en valencià, no és gens fàcil en l'actualitat. Però les dificultats no fan més que estimular-nos per a intentar demostrar que la nostra forma de fer periodisme pot ser un projecte comunicatiu d'èxit: un periodisme constructiu i propositiu, en valencià, amb el País Valencià com a referència i donant veu a històries que configuren la realitat del nostre territori.

A totes les persones que ens llegiu –i especialment a les que esteu agermanades al projecte–, gràcies per acompanyar-nos en aquests dos anys de treball incansable per a tractar d'apropar-vos l'actualitat i explicar-vos què passa al nostre país. Vosaltres sou la pedra angular del nostre projecte, els que doneu sentit a Diari La Veu. Nosaltres prometem fer tot el possible per a continuar celebrant molts més aniversaris. Ens hi acompanyeu?

next