La DOP Alacant inicia la que espera que siga una "bona campanya" després de salvar el pas de la DANA

La Denominació d'Origen Protegida d'Alacant va iniciar aquesta setmana la verema 2019
18 setembre 2019 18:21h
La verema 2019 es va iniciar oficialment aquest dimarts a les instal·lacions de Bodegas Volver. / DANIEL GARCÍA-SALA

PINÓS. Jorge Ureña, campió europeu d'heptatló, va ser l'encarregat de donar el tret d'eixida a la verema en la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Alacant. En un acte celebrat aquest dimarts, 17 de setembre, en les instal·lacions que Bodegas Volver té al paratge del Rodriguillo, a la localitat del Pinós (el Vinalopó Mitjà), Ureña fou nomenat Padrí de la Verema 2019 de la DOP Alacant en tallar de forma simbòlica uns rams de monestrell. L'esportista va manifestar la seua "alegria i orgull" per aquest nomenament i va destacar l'esforç que tant esportistes com viticultors realitzen per a assolir l'excel·lència.

L'esportista estava acompanyat pel president del Consell Regulador de la DOP Alacant, Antonio M. Navarro; el director general de Desenvolupament Rural de la Conselleria d'Agricultura, David Torres; l'alcalde del Pinós, Lázaro Azorín; el gerent de Bodegas Volver, Rafa Cañizares, i altres representants d'institucions públiques i privades, que van coincidir en les seues declaracions a destacar les bones expectatives de la collita del 2019, ja que el darrer temporal sembla no haver afectat excessivament les zones de vinya.

Un temporal que va ser recordat amb un homenatge als veïns de la comarca del Baix Segura, assotada per les inundacions. També es va retre homenatge a dos persones mortes recentment: José Enrique Garrigós, president de la Indicació Geogràfica Protegida Xixona i Torró d'Alacant, i Camilo Sesto, amb qui la DOP Alacant tenia especial relació.

L'acte celebrat a les instal·lacions de Bodegas Volver es va desenvolupar amb una visita a les seues instal·lacions, on des del 2014 elaboren vins amb DOP Alacant i de gran èxit internacional. Un acte amenitzat per la música del grup de Cors i Danses 'Monte de la Sal' de la localitat del Pinós, el principal municipi productor de vins de la Denominació d'Origen, que agrupa 5 cellers en el seu terme.

next