D'on ixen els 145.000 quilos de munició per a La Tomatina?

Una empresa de la xicoteta localitat de la Llosa, a la Plana Baixa, és l'encarregada de subministrar els milers de quilos de tomaques per a la festa gran de Bunyol
26 agost 2019 12:20h
Les 145 tones de tomaques ja estan preparades per a viatjar fins a Bunyol. / DOMÉNECH CASTELLÓ / EFE

VALÈNCIA. Un total de 145.000 quilos de tomaques es carregaran aquest dimarts al municipi de la Llosa (la Plana Baixa) i viatjaran fins a Bunyol per a ser usats aquest dimecres, 28 d'agost, com a munició en la tradicional festa de La Tomatina de Bunyol.

Des de l'organització de l'esdeveniment, que ha venut al voltant de 20.000 entrades, han assegurat que les possibles pluges que arriben aquest dilluns a la Península i, previsiblement, des d'aquesta nit a bona part de la demarcació de València, no afectaran la festa del dimecres, per la qual cosa "no s'ha pres cap mesura de moment" de caràcter extraordinari.

L'empresa Citrimed, amb seu a la localitat de la Llosa, una xicoteta població de menys de mil habitants de la comarca de la Plana Baixa, serà l'encarregada un any més de subministrar les tomaques a Bunyol per a la celebració de la tradicional Tomatina, que enguany arriba a la 74a edició.

L'alcaldessa de Bunyol, Juncal Carrascosa, ha assegurat a EFE que el nombre de participants "rondarà les 20.000 persones" i ha confirmat que les 5.000 entrades reservades per a veïns del poble ja s'han venut.

L'Ajuntament ha incrementat a prop de dos-cents el nombre d'integrants del dispositiu de seguretat previst per a enguany, en el qual també ha augmentat la implantació de punts violenta per a previndre agressions sexuals.

Per a aquesta edició, l'organització ha fet l'ullet als seguidors de la sèrie Joc de Trons i s'ha inspirat en la coneguda ficció per a dissenyar el cartell oficial de la festa.

next