Un documental recupera els 58 bombardejos de l'aviació feixista sobre Gandia que van provocar més de vint morts

La cinta 'Quan la mort ve del cel' recull els testimonis dels veïns de la ciutat de la Safor que recorden com van ser els atacs aeris durant la Guerra Civil
5 febrer 2019 19:25h
El documental rep una beca de l'Ajuntament de Gandia de 1.000 euros per a desenvolupar el projecte.

VALÈNCIA. El regidor de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament de Gandia (la Safor), Xavi Ródenas; el regidor de Cultura, Joan Muñoz, i el director del CEIC Alfons el Vell, Lluís Miret, han presentat aquest dimarts els dos projectes becats a la primera convocatòria de les Beques Audiovisuals 2018, que tenen l'objectiu de donar a conéixer el patrimoni històric, artístic, cultural i natural, així com donar suport als nous creadors i al sector audiovisual.

Els dos projectes seleccionats són Quan la mort ve del cel i El convent de Sant Roc de Gandia, dues cintes els equips dels quals estan formats majoritàriament per alumnat del Grau de Comunicació Audiovisual del Campus de la Universitat Politècnica de València a Gandia, ha indicat el consistori en un comunicat.

Quan la mort ve del cel és una proposta audiovisual sobre els refugis antiaeris de Gandia i els bombardejos de l'aviació feixista italiana que la ciutat i el port van patir durant la Guerra Civil amb testimonis de persones que els van viure en primera persona. L'equip està format per Arnau Múria, coordinació i edició de so; Joan Negre, guió i documentació històrica; Aitor Noguera, guió, i Maria Llinares, càmera i imatge.

Per altra banda, El Convent de Sant Roc de Gandia compta amb Marcos Ruiz en la direcció, el guió i la redacció; Carlos Antonaya, en la imatge, producció i música; Blanca Aranda, en el guió, la redacció, la imatge, el color i el grafisme; Celia Donet, en el guió, la redacció i l'edició; Eduardo González-Elipe, en el 3d, i Begoña Perpiñá, en la locució, formen l'equip que ha dut a terme l'altre projecte becat.  La cinta repassa els usos, la història i les restauracions que ha tingut l'edifici de l'antic Convent de Sant Roc, seu actual de l'Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques, a la plaça Rei en Jaume I.

Les dues cintes són "dos productes necessaris i que la gent gaudirà per la seua bellesa i perquè formen part del nostre patrimoni. Des del CEIC Alfons el Vell continuem treballant per tal de donar a conéixer el nostre patrimoni i també els joves creadors i investigacions", ha apuntat el director del CEIC Alfons el Vell, Lluís Miret

Els dos treballs audiovisuals obtenen una dotació econòmica de 1.000 euros cadascú i s'han gravat durant el passat estiu. "Seguint l'experiència dels Clips per la Sostenibilitat, l'Ajuntament es compromet a donar-li projecció als minidocumentals a través de centres d'interpretació, xarxes socials, fires de turisme, centres educatius i espais públics"ha assegurat Ródenas. Precisament, Muñoz ha avançat que hi haurà un acte de presentació, amb la projecció dels dos treballs, el pròxim 22 de març, a la sala B del Teatre Serrano.

next