Un documental homenatja les dones agricultores de la Vila Joiosa i recapta fons contra el càncer

El film està realitzat exclusivament per dones i en el seu contingut es reflecteix la vida de diferents generacions de treballadores del camp
20 octubre 2019 18:24h
El documental està inspirat en l'associació local Dones Rurals. / ASAJA LA VILA

ALACANT (EP). L'Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja) a la Vila Joiosa ha estrenat un documental en honor a les agricultores de la localitat que reflecteix la vida de diverses generacions de dones del món rural. Els beneficis que recapte aquesta cinta es donaran a l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC).

La Vila Joiosa va estrenar aquest dissabte el documental, inspirat en l'associació local Dones Rurals, en un acte organitzat a la Llar del Pensionista de la localitat, ha explicat Asaja.

El film visibilitza i dona veu a les dones rurals del municipi. Segons la seua autora, presidenta també d'Asaja La Vila, Marta Orts, la inspiració per a crear el documental ve del "caràcter de les components de Dones Rurals de la Vila, entusiasta i alegre".

"Els agraïsc i reconec el paper i les funcions tan importants que des de sempre han exercit des de l'entorn rural per a aconseguir un major desenvolupament econòmic, social, cultural del qual es beneficia el conjunt d'aquesta localitat costanera", ha manifestat.

El documental està realitzat exclusivament per dones i en el seu contingut es reflecteix la vida de diferents generacions d'agricultores que han passat els seus anys en l'entorn rural. Recull també les connotacions i el pensament religiós, polític, cultural i social de cada generació.

Tota la cinta s'ha gravat al municipi de la Vila Joiosa, que des de sempre ha conjuminat com a principals activitats econòmiques la pesca i l'agricultura. Així, mostra llocs emblemàtics de l'horta l'Olivera Grossa, una olivera que té més de 1.500 anys d'antiguitat. També apareixen altres zones de valor ecològic i arqueològic, com ara un pont romà del segle XVI que s'erigeix sobre el riu Amadorio.

Els enregistraments van començar el passat 8 de maig i hi ha hagut intenses i llargues hores de dedicació i treball per part de professionals", segons ha destacat Marta Orts. En cambra-realització ha destacat el treball de Draguy Steiner i de la periodista Raquel López Hernández. En la locució está Marta Llinares Zaragoza i en fotografia, Marta Bosch.

next